Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Znikające GB
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
SonGoace
Mam problem, mialem na dysku 3 pliki o łącznym rozmiarze 2 Gb, przeniosłem je na inny dysk (przeniosłem a nie skopiowałem) ale nie pokazalo mi sie o 2 Gb wolnego miejsca wiecej. Ani scandisk ani defragmentacja nie moze odnaleźć tych 2 GB .... Nie wiecie co sie mogło z nimi stać ?
Chinczyk
Nie powiedziałeś jaki masz system winksmiley.jpg

Windows często miesza z tym miejscem, ale scandisk załatwiał sprawe...
SonGoace
W tym żecz ze nie załatwia, sprawdziłem chkdsk i tez nic (dysk nie ma bad sektorów)

mam win xp
DoomHammer
Jeśli używasz Norton Protected Recycle Bin to proponuje oczysci pliki chronione - klikniecie prawym na koszu -> empty norton protected files.
SonGoace
niestety nie używam, sformatowałem cały dysk ale nadal na C brakuje mi 1 Gb, czy to mozliwe ze to jakis wirus questionmark.gif? (skaner online nic nie ykrywa)
Krzychur
Są programy do odzyskiwania straconych plików jeden jest także na mojej stronie http://krzychur.piwko.pl w download uzytkowe... rescue disk cos takiego
SonGoace
Mi nie chodzi o odzyskanie plików tylko o znikające miejsce na dysku... ale dzieki przyda sie !
Krzychur
To jak juz ktos napisał jest błąd. Najlepiej jest uruchomić scandiska z dyskietki startowej bo zawsze mi ten blad wychwytuje jak instaluje winka...
Zepco
Być może GB znikają przez włączone przywracanie systemu w Windowsie.
Ja po wyłączeniu tego odzyskałem ok 1 GB na partycji systemowej.
SonGoace
Zepco dzięki, pokudkowało, ale z 1850 Mb zrobiło sie 500 ale to i tak nieźle.

Mm jeszcze pytanie czy jeśli zaznaczam wszystkie pliki na dysku w polu rozmiar uwzględniany jest plik wymiany ? moze to jest te brakujące 600 Mb
spenalzo
Jak zaznaczasz pliki to spójrz na faktyczny rozmiar zajmowany na dysku - cześto stąd są te różnice.
SonGoace
róznica to zaledwie 70 Mb
<?php?>
Mi często znikało nawet po 5 gb i co się okazało questionmark.gif Moje 5 gb znalazłem w tempie oraz w tymczasowych plikach internetowych . Sprawdz czy ty tak nie masz. foldery te znajdziesz w c:/windows/
Zepco
Cytat
Mi często znikało nawet po 5 gb i co się okazało questionmark.gif Moje 5 gb znalazłem w tempie oraz w tymczasowych plikach internetowych . Sprawdz czy ty tak nie masz. foldery te znajdziesz w c:/windows/

Poprawka, w win XP najczęściej każdy użytkownik ma swój temp w Documents and Settings.
Kinool
a na jakiej podstawie twierdzisz ze ci zniklo??

wlacz pokazywanie ukrytych plikow zobacz ile wszystko zajmuje porownaj to z miejscem na partycji i zobacz jaka jest roznica (czy jest)

jak jest to masz problem - potrzebne bedziejaies narzedzie diagnostyczne (ScanDisk - ale ponoc nie pomaga, NortonUtilites - dosyc dobry)
SonGoace
JUz załatwiłem sprawe, skasowałem cały dysk, wywalilem partycje i zrobiłem je od nowa i full frmat na wszystkie dyki, jak narazie jesy OK, zobaczymy co bedzie dalej !
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.