Co sądzicie o tym frameworku?

Jak na wersję 1.0 platforma prezentuje się całkiem dobrze. Od strony technicznej najbardziej podoba mi się przemyślane użycie konstrukcji językowych (wystarczy spojrzeć na implementację filtrów i Ich wywoływanie) oraz rozległe możliwości konfiguracji (chociaż na dzień dobry framework wita nas Convention over Configuration) i tak jak w ASP.NET można podmienić bardzo dużo aspektów działania (dzięki SoC/IoC i serwisom odpowiadającym za te aspekty).

Niestety są zgrzyty. Bardzo rozczarowało mnie usunięcie code behinds dla widoków. Niby zrobili to dla developerów przyzwyczajonych do klasycznego ASP.NET, aby Ich nie kusiło robić niepotrzebnego śmietnika. Wynik? Jeszcze większy śmietnik w samych plikach szablonów (większy gdy używa się C#, mniejszy dla VB). Ja jestem ze szkoły, która jednoznacznie stwierdza, że Widok posiada swoją własną logikę (można sobie zmienne przygotować, obrobić etc) i NIE jest to logika szablonów, więc ta decyzja to ogromny minus.

Dokumentacja też nie zachwyca. Padaka. A Open Source'owe projekty służace niby za przykład... no cóz: przekombinowane.

To moje 0,02pln