Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Manchester/Stockport] Programisci PHP
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
konys
Witam,

Siedze w okolicach Manchesteru juz przeszlo rok i chociaz udalo sie spotkac kilku naprawde swietnych Polakow to nie pozanalem zadnego programisty PHP. Tak wiec jesli przebywacie w okolicach Manchesteru i macie ochote pogadac przy jakims zacnym piwie zapraszam do kontaktu na priva.
marcio
Sorki za maly OT tak sie zastanawiam takie duze forum jak php.pl nigdy nie organizowalo jakis zjazdow w najwiekszych miastach Polski.

Tez chcialbym sie spotakc z koderami php i nie tylko z okolic Rybnika w czasie wakacje znam kilku z gliwic i mikolowa fajne by bylo takie cos biggrin.gif
mike
Cytat(marcio @ 27.05.2009, 16:23:11 ) *
Sorki za maly OT tak sie zastanawiam takie duze forum jak php.pl nigdy nie organizowalo jakis zjazdow w najwiekszych miastach Polski.
Organizowało. Ale nie pamiętają tego nawet najstarsi górale.
erix
~marcio, a co ja mam mówić? Na moim zadvpiu nie spotkałby chyba w promieniu 80km... Stężenie koderów na km^2 sięga chyba setnych części jedności.

Cytat
Organizowało. Ale nie pamiętają tego nawet najstarsi górale.

Coś kiedyś było, nawet mi ostatnio po głowie chodziło... Nie wiem, kiedy następne by ktoś zrobił; byleby nie znowu Szczecin, Gdańsk, Poznań, itp, że wszędzie daleko. tongue.gif
mike
Cytat(erix @ 27.05.2009, 16:32:52 ) *
byleby nie znowu Szczecin, Gdańsk, Poznań, itp, że wszędzie daleko. tongue.gif
I dla tego właśnie takie spotkanie nie pojawi się bardzo długo:
1. Ilość chętnych zależy od lokalizacji;
2. Lokalizacja zależy od ilości chętnych.
erix
Taaa, jak zwykle - hurrrrrrra robimy zlot!, a jak co do czego, to zostaje 10%... :|
sowiq
Bo PHP to dla większości z nas praca. Jakbym miał do wyboru jechać na jakiś zlot i wykorzystać wolny dzień na gadanie o pracy, to wolałbym spędzić dzień z dziewczyną smile.gif
konys
Hmmm... nie spodziewałem się, że temat się rozrośnie. No ale skoro już zaszedł tak daleko to dorzucę co nieco:

Osobiście nie za bardzo kręci mnie idea "zlotu" - trochę to zbyt formalne. Konferencje i owszem - można zapoznać się zawczasu z tematami i wybrać coś co tygryski lubią najbardziej - wówczas jest gwarancja, że wyjedzie się wzbogaconym o konkretną wiedzę (ale nie o tym mowa). Zaczynałem wątek w celach towarzyskich (jasne, mogę wyskoczyć na piwo z ludźmi z pracy, ale swobodniej rozmawia się w ojczystym języku, poza tym też fajnie jest zobaczyć jakieś nowe twarze).

W Manchesterze oraganizowane są spotkania Drupalowców, na których nie omawia się super skomplikowanych rzeczy i nie trzeba być mega ekspertem, żeby brać w nich udział - raczej chodzi o spotkanie ludzi zainteresowanych podobną tematyką i wybadaniem rynku. Tak samo organizowane są ogólniejsze spotkania ludzi związanych z tworzeniem stron internetowych (od designerów, poprzez marketingowców po programistów wszelkiej maści). Uczestniczą w nich zarówno przedstawiciele lokalnych firm jak i freelancerzy, pasjonaci, studenci...

Takie imprezy przydałyby się i w Polsce - pozwoliłyby na bardziej "demokratyczne" ukształtowanie rynku, poznanie firm niejako "od środka", poprzez ludzi w nich pracujących a nie suche publikacje na stronach internetowych. A przede wszystkim można zawrzeć nowe znajomości i wymienić doświadczenia, którymi żadko dzilimy się nawet na forach (np. zarobki, problemy na jakie natrafiliśmy przy projektach czy klienci, których trzeba się wystrzegać).

Myślę, że nie trzeba tu zaczynać od razu od odgórnej inicjatywy (np. poprzez PHP.pl), wystarczy może zarzucić temat na Hydeparku i urządzić wypad na piwo smile.gif
erix
Cytat
Takie imprezy przydałyby się i w Polsce - pozwoliłyby na bardziej "demokratyczne" ukształtowanie rynku, poznanie firm niejako "od środka", poprzez ludzi w nich pracujących a nie suche publikacje na stronach internetowych.

Ale przecież są BarCampy. :]
marcio
Taki zlot jest wlasnie full wypas jak to robia na pdaclub.pl.

Jak moglo by to wygladac nom normalnie robi sie zjadz do jakiegos baru/pub'u/kawiarnia ewentualnie restauracja i gada sie o czym chce wymienia sie doswiadczeniami ktos kto pracuje z php moglby takim noobom jak ja cos powiedziec co i jak.Ktos moze przedstawic jakies projekty.

Ja taki zlot moge zrobic w czasie wakacji w Rybniku moje miasto na min 10 osob ewentualnie ja moglbym jechac do Gliwic/Katowic
Spawnm
Cytat(marcio @ 28.05.2009, 13:05:42 ) *
...ewentualnie ja moglbym jechac do Gliwic/Katowic

a ja do Warszawy ...
zobacz że nie wszystkim będzie pasować twoje miasto ,
ale zjazd by się przydał.
erix
Skrajne punkty zawsze będą jakimś mankamentem. Jednemu będzie bliżej, ale dla kogoś innego najdalej.
marcio
Cytat(Spawnm @ 28.05.2009, 15:21:13 ) *
a ja do Warszawy ...
zobacz że nie wszystkim będzie pasować twoje miasto ,
ale zjazd by się przydał.

Cytat(erix @ 28.05.2009, 15:33:55 ) *
Skrajne punkty zawsze będą jakimś mankamentem. Jednemu będzie bliżej, ale dla kogoś innego najdalej.

Boze to jest oczywiste myslicie ze na zjazdach z pdaclub.pl(na jeden mialem jechac) wszyscy przyjezdzaja?

Przyjezdza tylko ktos kto ma blisko i ma ochote czasami robia male zjazdy czasami duze, mysle ze jak byscie chcieli robic zjazdy to nie problem zapytac sie ile osob byloby w stanie przyjechac do danego miasta i tyle nie zawsze musi byc w tym samym miescie z tymi samymi ludzmi.
erix
No niestety, ze Ściany Wschodniej wszędzie daleko, bo po tej stronie Wisły o takie spotkania bardzo ciężko, a jak już, to praktycznie nikt nie przychodzi...
hwao
Marudzicie jak zwykle :-)

Z tego co wiem są organizowane jakieś spotkania "z branży php" w Katowicach - w miarę regularnie, była nawet reklama na forum.

Jeżeli ktoś czuje taką potrzebę to niech założy temat na forum, określi gdzie i kiedy - ze strony php.pl na pewno można liczyć na promocję na forum/wortalu.
marcio
Cytat
Marudzicie jak zwykle :-)

Z tego co wiem są organizowane jakieś spotkania "z branży php" w Katowicach - w miarę regularnie, była nawet reklama na forum.

Jeżeli ktoś czuje taką potrzebę to niech założy temat na forum, określi gdzie i kiedy - ze strony php.pl na pewno można liczyć na promocję na forum/wortalu.

Chyba taki zaloze tongue.gif.

P.S jaka promocje postawicie nam Browara? tongue.gif
Spawnm
Cytat(marcio @ 29.05.2009, 01:46:21 ) *
P.S jaka promocje postawicie nam Browara? tongue.gif

Mamy 35 289 zarejestrowanych użytkowników
browar tylko 3-4zł winksmiley.jpg
hwao
Jak tylko otworzymy Browar PHP.pl to możecie liczyć na darmowe zaopatrzenie Rkingsmiley.png
erix
Cytat
Mamy 35 289 zarejestrowanych użytkowników

A chociaż 10% aktywnych? tongue.gif
Spawnm
nie aktywny na forum != nie przyjdzie po darmowego browara winksmiley.jpg

hwao->w te wakacje otwieracie ? smile.gif
erix
~hwao ma za zadanie w te wakacje pogonić ~webdicepl tongue.gif
marcio
To sie goncie ja bede pil zimne piwko tongue.gif

A tak na serio o jaka promocje chodzilo?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.