Witam,
przepraszam, że dopiero teraz ale byłem trochę poza zasięgiem

Ogólnie to poszukuję osoby, która zna się na takich kartach - interesują mnie karty pamięciowe i mikroprocesorowe. Potrzebuje ogólnej pomocy przy wyborze czytnika, kart a także przy pisaniu aplikacji. Niestety na google nie jestem w stanie znaleźć odpowiednio wartościowych informacji - to znaczy znajduję pewne informacje ale są one zbyt szczątkowe by na ich podstawie nauczyć się czegokolwiek.
Poszukiwana osoba chciałbym aby podpowiedziała, nakierowała, pomogła a może nawet zrobiła za mnie część pracy i zarobiła na tym. Nie ukrywam, że termin zaczyna mnie powoli gonić a ja jestem w lesie.
Na początek mam karty SLE 4442 i nie mogę znaleźć informacji jak napisać program, który by z tymi kartami działał bez problemu. Jest to karta pamięciowa, więc w grę wchodzi w zasadzie tylko zapis, odczyt danych, weryfikacja PIN'u, zmiana PIN'u oraz oczywiście rozpoznanie karty.
Znalazłem informacje, że da radę z tymi kartami skomunikować się za pomocą komend APDU - niestety nie potrafię znaleźć listy tych komend. Datasheet karty podaje tylko impulsy elektryczne jakie muszą iść na kartę gdyż karta sama z siebie APDU nie rozpoznaje (to czytnik bądź biblioteka winscard odpowiada za rozpoznanie APDU i translacje na te sygnały).
Dziękuję za adresy - o elektrodzie nie pomyślałem a faktycznie tam powinienem chyba zacząć.
Pozdrawiam,
Łukasz