Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [NuSoap] Google soap search dziala tylko na localhost
Forum PHP.pl > Forum > PHP
nullsoul
Witam mam dosc dziwny problem :

Buduje wyszukiwarke na stronie, testuje ja na localhoscie i dziala (jest to php->nusoap->google soap search), ale dziala tylko na localhost, jesli wrzuce ja na konto www, wypluwa mi wyjatek :

Fatal error: Uncaught SoapFault exception: [WSDL] SOAP-ERROR: Parsing WSDL: Couldn't find <definitions> in 'http://api.google.com/search/beta2'

Klucz google soap search mam dzialajacy, uzyskalem go za czasow gdy google go rozdawalo.Teraz wiem, ze dostępne jest tylko google ajax search.

Moglby mi ktos wyjasnic czemu mi wypluwa ten wyjatek na public a na localhost nie?
erix
A klucz nie jest przypadkiem powiązany z domeną?
nullsoul
W tym problem, ze nie wiem...., google soap search jest 'depreceated' winksmiley.jpg, nie wiem jak uzyskac dostęp do konfiguracji tego klucza, ktory kiedys uzyskałem, w sieci znalazlem informacje, ze key do soap search jest niezalezny od domeny - ma za to limit na 1000 zapytan na dzien.

Moj localhost - moje ip bylo rozne przez te pare lat, zatem rozne adressy wysylaly na tym kluczu zapytania i dzialaly i nadal dzialaja.

Analizuje teraz wsdl tej uslugi google. Npisałem równiez post na grupe google api.
netvalue
Google wycofała się z API soap, kiedyś już przerabiałem ten temat...
nullsoul
no nic, dzięki, moje poszukiwania prowadza mnie do podobnego wniosku, chociaz nadal nie rozumiem, czemu na localhoscie mi to działa...google nie rozdaje nowych kluczy, ale stare sa chyba aktywne.

Pozostaje mi 1) podkradac wyniki z google - hehhe odpada, ze wzgledu na komercyjnosc projektu 2) Zastosować api yahoo - przyjazne bardzo.

Netvalue dzieki za szybka odpowiedź.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.