Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Strony które zapisuje google
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Wicepsik
Jeżeli stworzę taki plik np.
http://strona.info/?menu=admin&id=[jakieś litery i cyfry]
lub
http://strona.info/folder/admin.php?id=...

To google zapisze tą stronę i może się pojawić w przeglądarce google?
kamil4u
Tak - jeżeli oczywiście robot Google natrafi na ten link - z reguły trafia smile.gif
Wicepsik
A jeżeli nigdzie nie wkleję w internecie? Tylko ja sam będę wiedział?
Crozin
Jeżeli nigdzie nie podasz linka, na jaki robot mógłby trafić to nie trafi. Poza tym masz jeszcze robots.txt.
kamil4u
Patrząc na tym linku, boisz się, że Google zaindeksuje Ci panel administracyjny, tak? Jak zrobiłbyś ten panel na hasło(nie da się tego opisać w 3 zdaniach - poczytaj to sobie poradzisz), żaden robot nic Ci nie zrobi(w sensie nie zaindeksuje strony - tylko 'prosze podać hasło') smile.gif - ale fakt faktem, można się pokusić o brak dostępu przez roboty np. przez wspomniane robots.txt

Jeżeli Twój panel nie jest zabezpieczony to gratuluje... - no chyba, ze linki to tylko przykład, bo nazwa admin Ci akurat pierwsza na myśl przyszła tongue.gif
matixrr
Ale zwyczajnie: <meta name="robots" content="noindex">
daniel1302
A ten link do panelu admina podajesz jesli użytkownik ma status ADMIN czy jakis tam. A żeby robot go zaindeksował to musi być zalogowany jako admin albo czytać z kodu PHP zamiast Źródła strony do jest nie możliwe
Wicepsik
plik robots.txt

Kod
User-agent: *
Disallow: /private/

plik php /private/index.php

1. <?php
  2. if(!$_GET['cos']=='kodowanie w sha1'){
  3. echo '<center><font size="50">Brak dostępu!</font></center>';
  4. }
  5.  
  6. ?>

Dodatkowo w meta

1. <meta name="Robots" content="noindex,nofollow" />

Już żadny robot mi nie zaindeksuje?
kamil4u
Cytat
Już żadny robot mi nie zaindeksuje?

Zaindeksuje -ale te liczące się nie. IMO zrób dostęp porządnie - przez sprawdzanie czy istnieje sesja, która będzie się tworzyła po wpisaniu poprawnego hasła przez input-a. Ma to rozwiązanie dużo zalet, które w przyszłości na pewno się przydadzą smile.gif
trciap
tak, aby robot nie miał z tym problemów zaopatrz się w mape swojej strony
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.