Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]konwersja windows-1250 na utf-8
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ignas1987
Mam nadzieje, że szybkie pytanko = szybka odpowiedź winksmiley.jpg Czy jest jakiś program do szybkiego przekonwertowania kodowania windows na utf-8? Napisałem wcześniej stronkę, ktoś mi zwrócił na to uwagę, że nie umiem kodować (ogólnie nie był to przyjemny wpis w księdze). Kopiuję całe pliki do notepada++ i zapisuje jako utf-8 i zajmuje to dużo czasu, ale nie wiem w jaki inny sposób mógłbym to zrobić. Jedno z czego jestem zadowolony, że przerobiłem stronke na divy ;P Czas na kodowanie.

Z góry dzięki za odpowiedź
MicNeo
Chodzi ci o kod w htmlu czy kodowanie pliku?

PS: W sumie w obu przypadkach powinien pomóc ten program: http://www.gzegzolka.com/?m=down
ignas1987
widzisz... mnie chodzi o html i plik... bo jeśli zrobię tak, że zrobię kodowanie w html utf-8 a mam inne kodowanie pliku to wychodzą krzaki :/ chce mieć wszystkie pliki w utf-8. Bo jeżeli chodzi o kodowanie strony to przecież jedna linijka kodu

Dzięki gżegżółka mi pomogła biggrin.gif:D:D co równa się z "POMÓGŁ" winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.