Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Otawarcie nowego okna
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gylopl
Witam!
Chciałem dodać otwarcie nowego małego okna po załadowaniu strony!

Ze strony http://www.kurshtml.boo.pl/skrypty/jedno_okno,okno.html skopiowalem
  1. <body onload="window.open('adres', 'nazwa').focus()>

zmienilem na
  1. <body onload="window.open("labirynt.php","JavaScript","toolbar=no,menubar=no,location=no,
  2. personalbar=no,scrollbars=no,directories=no,status=no,resizable=no,
  3. width=450,height=300")>

i dalem zamiast <body> na swojej stronce!

lecz niestety strona labirynt.php nie chce sie uruchomic, co mam zrobic?
Kshyhoo
Czegoś się spodziewał:
UWAGA!
Cytat
Pierwsze dwa warianty są obecnie blokowane przez prawie wszystkie przeglądarki, z uwagi na dużą uciążliwość dla internautów. Oznacza to, że mogą w ogóle nie zadziałać, chyba że użytkownik wyrazi na to zgodę!
Andaramuxo
A na górze nie wyświetlił Ci się pasek, że przeglądarka zablokowała otwieranie okien dla witryny xxx?
gylopl
postanowilem inaczej to rozwiazac, chce zrobic link:)

tylko jest problem

1. <p><a onclick="window.open('labirynt.php', 'nazwa', 'menubar=no,toolbar=no,location=no,directories=no,status=no,scrollbars=no,resizab
  2. e=no,fullscreen=no,channelmode=no,width=300,height=200').focus(); return false" href="labirynt.php">tutaj</a> to sie otwiera</p>
  3.  
  4.  
  5.  
  6. <?php
  7.  
  8. $pop = '<p><a onclick="window.open("labirynt.php", "nazwa", "menubar=no,toolbar=no,location=no,directories=no,status=no,scrollbars=no,re
    sizab
  9. e=no,fullscreen=no,channelmode=no,width=300,height=200").focus(); return false" href="labirynt.php">tutaj</a>to sie nie otwiera</p>';
  10.  
  11. echo $pop;
  12. ?>

musze miec tego onlclicka w zmiennej pozmienialem ' na " bo inaczej by sie nie parsowalo, lecz jak nacisne na "tutaj" ze zmiennej pop to normalnie przeskakuje na labirynt.php, nie otwiera sie male okienko, gorny link dziala(ten co nie jest w zmiennej), otwiera sie male okno.

EDIT// PORADZILEM SOBIE!
Andaramuxo
Ja mam FF i te dwa linki otwierają mi się w nowej karcie, z tego kursu skopiowałem sobie link, podmieniłem dane i też w nowej karcie, nic nie wykombinujesz. ^^
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.