Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Strona maskująca się za proxy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Mdr5
Witam!
Czy istnieje jakiś sposób zapobiegnięcia otrzymania bana od takiego serwisu, jak np. wrzuta.pl?
Załóżmy, że na mojej stronie zamieszczam linki do najciekawszych utworów mp3 na portalu wrzuta.pl i w tle działa mi player odtwarzający muzykę z wrzuty.. Jak wiadomo mogą mnie zbanować za samego playera dry.gif
Istnieje jakiś sposób maskowania, bądź też wykonania takiego skryptu z adresu użytkownika lub bramki proxy? sciana.gif

Strona http://mp3.teledyski.info jakoś cały czas działa blinksmiley.gif
Fifi209
Możesz użyć bilbioteki cUrl" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
Mdr5
Cytat(fifi209 @ 14.06.2009, 13:11:30 ) *

Załóżmy, że już mam osadzone playera na stronie, w jaki sposób zintegrować ten kod z curlem? sciana.gif
Tak w ogóle się da, czy będę musiał wszystko pisać od nowa? worriedsmiley.gif
Fifi209
Cytat(Mdr5 @ 14.06.2009, 13:24:10 ) *
Załóżmy, że już mam osadzone playera na stronie, w jaki sposób zintegrować ten kod z curlem? sciana.gif
Tak w ogóle się da, czy będę musiał wszystko pisać od nowa? worriedsmiley.gif

Ajj nie doczytałem, ty masz playera pewnie we flash'u. Nie wiem czy tam jest cUrl.

P.S. Nie ma to sensu bo proxy są wolne.
Mdr5
Cytat(fifi209 @ 14.06.2009, 13:39:27 ) *
Ajj nie doczytałem, ty masz playera pewnie we flash'u. Nie wiem czy tam jest cUrl.

P.S. Nie ma to sensu bo proxy są wolne.

I w żaden sposób nie da się nawet wykorzystać IP użytkownika, zamiast IP serwera?
Fifi209
Cytat(Mdr5 @ 14.06.2009, 13:56:16 ) *
I w żaden sposób nie da się nawet wykorzystać IP użytkownika, zamiast IP serwera?

Szczerze to ja nie mam pojęcia. Musiałbyś pogooglować troszkę.
webdice
Skoro serwis Wrzuta nie zgadza się na udostępnianie na strona swoich treści to tego nie rób. Temat zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.