Jako, że jestem jeszcze newbie w php i mysql to mam mały problem.
Mam kod:
<?php if($save=="1") { if(!$typ) { $error="1"; } if(!$punkty_my) $punkty_my = "0"; if(!$punkty_oni) $punkty_oni = "0"; if($error!="1") { mysql_query("INSERT INTO wars (przeciwnik, tag, dzien, miesiac, rok, tryb, typ, punkty_my, punkty_oni, gracz1, gracz2, gracz3, gracz4, flaga, runda1, r1my, r1oni, runda2, r2my, r2oni, runda3, r3my, r3oni) VALUES ('$przeciwnik', '$tag', '$dzien', '$miesiac', '$rok', '$tryb', '$typ', '$punkty_my', '$punkty_oni', '$gracz1', '$gracz2', '$gracz3', '$gracz4', '$flaga', '$runda1', '$r1my', '$r1oni', '$runda2', '$r2my', '$r2oni', '$runda3', '$r3my', '$r3oni')"); echo "<BR>Mecz dodano pomyślnie! Zostaniesz automatycznie przekierowany na stronę..<META HTTP-EQUIV=\"Refresh\" CONTENT=\"2; URL=index.php?link=cws\">"; } } else { echo " <form action=\"index.php?link=addcw\" method=post> <br> <tr> <td colspan=\"2\" align=center class=\"addcw\"><BR>Dodawanie Klanówki<BR><BR></td> </tr> <tr><td class=\"addcw\" width=\"100\" align=\"right\">Przeciwnik :</td><td class=\"addcw\"><select name=\"przeciwnik\">"; } echo " </option></select></td></tr> ?>
I teraz mam dwie tabele. Jedna to wars gdzie się dodaje całe klanówki, a druga to opponents, gdzie mam bazę naszych przeciwników. Za pomocą:
<?php <tr><td class=\"addcw\" width=\"100\" align=\"right\">Przeciwnik :</td><td class=\"addcw\"><select name=\"tag\">"; ?>
Mogę wsadzić w tablicę wars tag, ale teraz brakuje jeszcze "przeciwnik". Nie mam pojęcia jak wsadzić w tablicę wars oba pola(przeciwnik, tag) za pomocą jednego <option>.
Mam nadzieję, że jest to choć trochę zropzumiałe.
Czy jest to mozliwe? Jeśli tak to prosiłbym o pomoc. Z góry dzięki.