Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: praca w firmie
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
aleo
Witam zaczynam pracę w firmie na stanowisku Webmaster/Grafiki mam takie lamerski pytanko.
Pracodawca kazał mi się wycenić ile za dniówkę 8 h etc .

Jako że pracowałem jako freelancer , wyceniałem się od typu wykonywanej pracy programowanie, grafika 3d/2d , pozycjonowanie etc.

A tu mam podać niezależnie od wykonywanej pracy godzinówkę?
Jaka godzinówka albo dniówka by w miarę uszła? 100 dziennie?

Pozdrawiam
sowiq
Jasio z Poznania powie Ci: 100 zł? 80 to szczyt moich marzeń
Pan Kazik z Warszawy powie Ci: za 100 zł to ja nawet komputera nie uruchomię...

Twoje zarobki powinny zależeć od:
- jak bardzo się cenisz
- jak dobrze pracujesz
- jak wydajnie pracujesz
- jakie masz umiejętności
- jak szybko się uczysz
- w jakiej firmie
- w jakim mieście
- i mogę tak wymieniać dalej...

Jednym słowem - Twoje pytanie jest trochę głupie. Nikt Ci nie powie, czy będzie Ci się opłaciło pracować za 100 czy 400 zł dniówki.

Jaka stawka godzinowa Cię interesuje? 20 zł? Pomnóż to przez 8 godzin i masz dniówkę 160 zł. 12? proszę bardzo - 96 zł dniówki.
mike
Cytat(sowiq @ 15.06.2009, 23:04:23 ) *
Twoje zarobki powinny zależeć od:
- jak bardzo się cenisz
- jak dobrze pracujesz
- jak wydajnie pracujesz
- jakie masz umiejętności
- jak szybko się uczysz
- w jakiej firmie
- w jakim mieście
- i mogę tak wymieniać dalej...
W tym konkretnym przypadku zapomniałeś o jednym i najważniejszym.
Zarobki zależą od tego jakie będą Twoje obowiązki.

~aleo ustal to z pracodawcą a dopiero potem odpowiedz sobie na pytania postawione przez ~sowiq'a.
Swoją drogą co to za pracodawca, który nie wie ile ma Ci płacić?
sowiq
Cytat(mike @ 15.06.2009, 23:08:07 ) *
Zarobki zależą od tego jakie będą Twoje obowiązki
Przede wszystkim smile.gif

Cytat(mike @ 15.06.2009, 23:08:07 ) *
Swoją drogą co to za pracodawca, który nie wie ile ma Ci płacić?
Pytanie o oczekiwane zarobki pada na każdej rozmowie kwalifikacyjnej, więc to nie do końca musi być tak, że pracodawca nie wie.

[lekka_ironia]
A jeśli jesteś już zatrudniony, to zażądaj na początek 10k :]
[/lekka_ironia]
aleo
heh no w sumie macie racje lamerskie pytanie którego nie powinno być smile.gif

Zakres obowiązków:

* Projektowanie, wykonywanie, aktualizowanie i modyfikowanie serwisów internetowych klientów
* Bieżące wykonywanie i/lub zarządzenie zleceniami w zakresie innych elementów zawartości internetu, np. reklama, mailing, pozycjonowanie, statystyki, film/video, e-commerce, rss, podcast i inne
* Implementacja i eksploatacja gotowych aplikacji i systemów (innych firm) w serwisach internetowych klientów
* Opieka nad własną infrastrukturą sieciową, komputerową i programową firmy

chodzi mi tutaj o to aby nie przedobrzyć pracuję już 3 rok jak freelancer i jest gitara smile.gif ale w końcu wypadało by legalnie w firmie a nie nockami etc. Jestem uczniem technikum 2 kola wystarcza smile.gif jaka według was stawka na początek byłaby dobra ?
mike
Cytat(sowiq @ 15.06.2009, 23:11:32 ) *
Pytanie o oczekiwane zarobki pada na każdej rozmowie kwalifikacyjnej, więc to nie do końca musi być tak, że pracodawca nie wie.
Na rozmowie tak. Tutaj mamy natomiast sytuację:
Cytat(aleo @ 15.06.2009, 22:58:46 ) *
(...) zaczynam pracę w firmie na stanowisku Webmaster/Grafiki (...)
aleo
no ok a co z tą kwotą żeby nie przedobrzyć?
erix
Hmm, raz: zależy, gdzie pracujesz...

Dwa: dziwi mnie trochę łaczenie funkcji osoby odpowiedzialnej za projektowanie stron z sieciowcem... Same sieci + konfigurowanie serwerów jest zadaniem obszernym, o pozycjonowaniu jako czasochłonnym (white-seo w firmach chyba nie chcą, bo za długo; samo zaplecze, skrypty, bleble) nie wspomnę...

Zależy jeszcze od tego, jakie masz doświadczenie, co w portfolio...
Moli
Jeżeli chcesz 2k to powiedz 12.5zl/h smile.gif Oblicz ile potrzebujesz kasy miesięcznie i podziel to przez 160 smile.gif
skowron-line
Jeżeli dopiero zaczynasz to bierz ile dają tylko wiadomo nie rób z siebie szmaty, wraz z wzrostem doświadczenia będziesz mógł pokazać że jesteś wart więcej i o więcej poprosisz. Jak nie to jeżeli jesteś dobry to znajdziesz sobie coś innego a oni stracą dobrego pracownika.
Spawnm
Cytat(Moli @ 16.06.2009, 10:10:40 ) *
Jeżeli chcesz 2k to powiedz 12.5zl/h smile.gif Oblicz ile potrzebujesz kasy miesięcznie i podziel to przez 160 smile.gif

lol, nawet na okresie próbnym osobom bez doświadczenia dają 2,5k ...
nospor
Cytat
lol, nawet na okresie próbnym osobom bez doświadczenia dają 2,5k ...
no to teraz zes grypsa walnal.... pamietaj ze na swiecie jest wiecej miast, niz tylko to w ktorym mieszkasz/pracujesz winksmiley.jpg
Moli
@Spawnm - Heheh nie był bym taki pewny smile.gif Wszystko zależy od firmy i jeżeli nie masz doświadczenie 2k to bardzo dobrze jak na pierwszą pracę.
prszakal
Cytat
@Spawnm - Heheh nie był bym taki pewny Wszystko zależy od firmy i jeżeli nie masz doświadczenie 2k to bardzo dobrze jak na pierwszą pracę.

Niektóre firmy placą ~1500. Widełki sa naprawdę spore a wszystko zależy od wielkości firmy i posiadanego przez Ciebie doświadczenia
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.