Po kliknięciu w odnośnik w profilu osoby, przeniesieni zostaniemy na adres /galeria/index.php z id użytkownika przesłanym metodą GET.
Zrobiłem sobie mniej wiecej sposób w jaki stworzę tę galerię w bazie danych, chciałbym Was spytać, czy będzie to dobra metoda, oraz może ktoś zaproponuje lepsze rozwiązanie.
Mianowicie, struktura tabel w bazie danych będzie wyglądać tak:
tabela: user_gallery
pola: id, user_id, kategoria, zdjecie, tytul, opis
tabela: category_gallery
pola: id, user_id, nazwa
Przykładowe dane w tabelach:
user_gallery:
id, user_id, kategoria, zdjecie, tytul, opis
1, 4, 3, images/$user_name/$tytul_bez_spacji_itp.jpg, Moje zdjęcie, To jest zdjęcie moje
2, 19, 6, images/$inny_user_name/$tytul_zdjecia.jpg, zdjęcie innego usera o id 19, opis do tego zdjęcia
category_gallery:
3, 4, Osobiste
4, 4, Natura
5, 19, Kategoria innego usera
6, 19, Kategoria tego samego usera co wyżej
Wyświetlać kategorie będę po prostu po id użytkownika poprzez wyszukanie z tabeli category_gallery. Po kliknięciu w kategorie, wyśle przez GET id kategorii i wyświetli wszystkie zdjęcia z user_gallery gdzie jest id takie i takie. Po klinięciu na zdjęcie otworzy się podstrona z dużym zdjęciem i komentarzami, po id z user_gallery GET'em.
Mam pytanie, czy to dobre rozwiązanie? Czy może, niezbyt bezpieczne/dziurawe/nieładne

Wydaje mi się, że może być wolne, mając wiele zdjęć w bazie, przeszukanie może troche potrwać, aczkolwiek nie wiem jak stworzyć to inaczej, prościej i wygodniej.
Pozdrawiam.