mam znowu problem:
Nie chcę komplikować więc przedstawiam tylko kod , który jest wg mnie sprawcą:
funkcja geet() dodaje tylko do aktualnego adresu parametr GET.
.............................
<?php function geet($wal_do_adresu) { $baza='index_rescue.php?'; $zapytanie=$_SERVER['QUERY_STRING']; //echo $zapytanie; { if($wal_do_adresu=='zloty' and substr_count($zapytanie,'euro')>0)$zapytanie=str_replace(\"euro\",\"zloty\",$zapytanie); if($wal_do_adresu=='euro' and substr_count($zapytanie,'zloty')>0)$zapytanie=str_replace(\"zloty\",\"euro\",$zapytanie); } else { if($zapytanie == \"\") { $zapytanie = 'waluta='.$wal_do_adresu; } else { $zapytanie = $zapytanie.'&waluta='.$wal_do_adresu; } } $adres=$baza.$zapytanie; return $adres; } ?>
...................
Kod
function MM_jumpMenu(targ,selObj,restore){ //v3.0
eval(targ+".location='"+selObj.options[selObj.selectedIndex].value+"'");
if (restore) selObj.selectedIndex=0;
}
eval(targ+".location='"+selObj.options[selObj.selectedIndex].value+"'");
if (restore) selObj.selectedIndex=0;
}
..........
<form name="form1" id="form1"> <select name="wybor_waluty" id="wybor_waluty" onchange="MM_jumpMenu('parent',this,1)"> <option value="" if($_GET['waluta']=='euro') echo 'selected'; if(!isset($_GET['waluta']) and $_COOKIE['wal']=='euro') echo 'selected'; ?>>Euro</option> <option value="" if($_GET['waluta']=='zloty') echo 'selected'; if(!isset($_GET['waluta']) and $_COOKIE['wal']=='zloty') echo 'selected'; ?>>Złoty</option> </select> </form>
Problem jest taki , że wybieranie w menu działa, w oknie adresu ukazują się prawidłowe adresy z prawidłowymi GET-ami.
Jeśli jednak po wyświetleniu strony o adresie z parametrem .......&waluta=........ kliknę dowolny link (wszystkie linki w ramach jednej strony index.php) w którym nie ma GET-a (waluta=.....) zmienia się menu jeśli wybrana waluta była zloty(na euro), jeśli wybrana waluta była euro nie zmienia. Nie znam JavaScript , może tam, a może nie.
Pomocy