Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Poszukuję] Wycena strony
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
prz3m3k
Witam,

nie wiem czy to piszę w dobrym dziale, ale napiszę. Proszę o wycenę strony o ile to możliwe.

Mały portal społecznościowy oparty na PHP, MySQL, trochę JS. Opis z grubsza, także nie proszę o podanie ceny co do złotówki tylko zakres w jakim się mieści koszt.

Każdy user ma i może edytować/dodawać:
- swoją galerię;
- swój blog;
- ma swoich przyjaciół;
- komentarze.

W panelu administratora jest możliwość edytowania proflu każdego usera plus edytowanie galerii, bloga usera itd. Admin może dodawać/edytować/usuwać aktualności, imprezy.. ogólnie admin może wszystko tongue.gif

Wiem że abyt ogólnie, lecz chciałbym znać koszt.
sowiq
Szukasz wyceny, czy wykonania? Bo wycen na forum nie prowadzimy.
pietrov8
Za taki projekcik w zależności od terminu to od 700zł w górę.
prz3m3k
Cytat(sowiq @ 10.07.2009, 12:05:28 ) *
Szukasz wyceny, czy wykonania? Bo wycen na forum nie prowadzimy.

Tak jak w temacie. Jest jakiś szczególny powód tego, że nie prowadzi się wycen?
pyro
Cytat(prz3m3k @ 10.07.2009, 14:26:20 ) *
Tak jak w temacie. Jest jakiś szczególny powód tego, że nie prowadzi się wycen?

Tak, regulamin tongue.gif
mike
Cytat(prz3m3k @ 10.07.2009, 11:49:44 ) *
Proszę o wycenę strony o ile to możliwe.
Na podstawie przekazanych informacji nie jest to możliwe.
Cytat(prz3m3k @ 10.07.2009, 11:49:44 ) *
Wiem że abyt ogólnie, lecz chciałbym znać koszt.
Koszt to ok. pół samochodu. Wiem, że to ogólnie ale znasz przynajmniej koszt.
prz3m3k
Cytat(pyro @ 10.07.2009, 14:28:18 ) *
Tak, regulamin tongue.gif

Dobrze, zostańmy przy tym, że szukam wykonania. Zaznaczę tylko, iż nie tylko na tym forum i nie tylko w internecie.

Cytat(mike)
Na podstawie przekazanych informacji nie jest to możliwe.

Okazuje się, że jednak są ludzie, którzy potrafią to zrobić.

Cytat(mike)
Koszt to ok. pół samochodu. Wiem, że to ogólnie ale znasz przynajmniej koszt.

Jakiego samochodu? To sobie zobaczę na allegro mniej więcej.
sowiq
Cytat(prz3m3k @ 10.07.2009, 14:33:31 ) *
Dobrze, zostańmy przy tym, że szukam wykonania. Zaznaczę tylko, iż nie tylko na tym forum i nie tylko w internecie.
Nie wal głupa. Proszę...

A co do wycen, poczytaj.
prz3m3k
Cytat(sowiq @ 10.07.2009, 14:36:46 ) *
Nie wal głupa. Proszę...

Nie walę głupa, tylko omijam regulamin tak jak każdy to może zrobić. Eh, dobrze smile.gif może zamknijmy ten temat już smile.gif Nie chcę popadać w konflikty.

sowiq
dzięki, poczytam.
phpion
Okazuje się, że jednak są ludzie, którzy potrafią to zrobić.

Jeżeli "700 zł w górę" traktujesz jako wycenę to masz ciekawe podejście. Równie dobrze może to być 7000 zł, 10000 zł itd. Mogę podać kwotę, że wykonanie takiego serwisu to 1 zł w górę - powie Ci to coś? smile.gif

Jakiego samochodu? To sobie zobaczę na allegro mniej więcej.

Widzę, że nie wyczaiłeś ironii.

Swoją drogą: jeśli ktoś zrobi Ci to za "700 zł w górę" (niech będzie 1000 zł!) to... współczuję Ci smile.gif
prz3m3k
Cytat(phpion)
Jeżeli "700 zł w górę" traktujesz jako wycenę to masz ciekawe podejście. Równie dobrze może to być 7000 zł, 10000 zł itd. Mogę podać kwotę, że wykonanie takiego serwisu to 1 zł w górę - powie Ci to coś? smile.gif
Widzę, że nie wyczaiłeś ironii.

Widzę że Ty nie wyczaiłes mojej ironii smile.gif Odpowiedziałem mike'owi podobnie jak i on mi odpowiedział.

Cytat(phpion)
Swoją drogą: jeśli ktoś zrobi Ci to za "700 zł w górę" (niech będzie 1000 zł!) to... współczuję Ci smile.gif

Czemu mi współczujesz? smile.gif

Wystarczają mi inne odpowiedzi, które uzyskałem z różnych innych źródeł. Napisałem dlatego, że na podstawie mojego opisu da się zrobić wycenę "mniej więcej" i to nie w przedziale 700zł - nieskończoność smile.gif
sowiq
Cytat(prz3m3k @ 10.07.2009, 14:53:23 ) *
Weźmy jeszcze raz ten samochód. Chcesz kupić używany, jaki normalnie kosztuje 20 tys zł. Przychodzi koleś i mówi Ci, że sprzeda Ci taki sam za 500 zł. Oczywiście sprawny, nie bity, nie kradziony i będzie chodził jeszcze 15 lat. A gratis dostajesz 2-letni serwis.
Jeśli się na niego połasisz, to też będę Ci współczuł, bo wcześniej czy później wyjdzie na jaw co kupiłeś.

Nie walę głupa, tylko omijam regulamin tak jak każdy to może zrobić.
Ale nie traktuj forumowiczów, jakby nie umieli myśleć smile.gif
mike
Widzę że Ty nie wyczaiłes mojej ironii smile.gif Odpowiedziałem mike'owi podobnie jak i on mi odpowiedział.
Nie. Nie zrozumiałeś tego co napisałem.
Powiedziałem, że to koszt ok. pół samochodu nie mówiąc jaki to samochód ponieważ to obrazuje Twoją "specyfikację", na podstawie której chcesz wyceny.
Powiem Ci jaki samochód, jak Ty podasz nam niezbędne minimum do wyceny.
Ponieważ za taką kasę to dostaniesz śmiecia. Ta praca będzie dużo więcej warta. Za 700 PLN dostaniesz tylko okazję wywalenia czegoś do kosza.
prz3m3k
Cytat(mike)
Nie. Nie zrozumiałeś tego co napisałem.
Powiedziałem, że to koszt ok. pół samochodu nie mówiąc jaki to samochód ponieważ to obrazuje Twoją "specyfikację", na podstawie której chcesz wyceny.
Powiem Ci jaki samochód, jak Ty podasz nam niezbędne minimum do wyceny.

jedak uprę się przy tym, że jednak da się zrobić wycenę. Ktoś mi dokonał wyceny na podstawie mojego opisu. tak jak wyedytowałem posta powyżej:
"Wystarczają mi inne odpowiedzi, które uzyskałem z różnych innych źródeł. Napisałem dlatego, że na podstawie mojego opisu da się zrobić wycenę "mniej więcej" i to nie w przedziale 700zł - nieskończoność."
Dodam jeszcze że to nie jest wycena co do złotówki, ale też nie w stylu "1000zł - 5000zł". Oczywiście cena może się podnieść, lub spaść, dlatego jest jakiś rozsądny przedział w którym się waha.

Cytat(mike)
Ponieważ za taką kasę to dostaniesz śmiecia. Ta praca będzie dużo więcej warta. Za 700 PLN dostaniesz tylko okazję wywalenia czegoś do kosza.

No widzisz, jednak da się już coś określić winksmiley.jpg Za 700zł śmieć, czyli na pewno więcej winksmiley.jpg

Cytat(sowiq)
Ale nie traktuj forumowiczów, jakby nie umieli myśleć

Nie.. jeśli tak to ktoś odczuł to przepraszam. Po prostu trzeba czasami nagiąć przepisy żeby czegoś się dowiedzieć winksmiley.jpg
ps.
Odchodząc od tematu stron na chwilę, a wykorzystując przenośnię z samochodem to polecam tekst http://www.joemonster.org/art/7520/Jak-spr...-BMW-na-Allegro (można takie linki zamieszczać?)
erix
Nie prowadzimy wycen na forum.

Koniec tematu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.