Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pytanie odnośnie licencji i jej weryfikacja
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
gecior
Witam,

Mam pytanie. Chciałbym skorzystać z gotowego skryptu forum. W licencji jest napisane że nie można usuwać jego nazwy tj.
Powered by ... Jezeli sie to zrobi bez pozwolenia, to napisano, że zespół programistów posiada system odnajdywania takich stron, gdzie usunięto ten napis i ze grożą za to prawne konsekwencje.

I stąd moje pytanie? Czy mozliwe jest odnalezienie takiej strony ? A jezeli tak, to w jaki sposob to się odbywa? A jezeli juz bym to zrobił to wsadzili by mnie ?

To jest pytanie typu: Co by było gdyby?
Zadaję je ponieważ chcę rozpoznać się, co w takich sytuacjach się dzieje.

pozdr.
kwiateusz
1. Skrypt przy instalacji na z góry zdefiniowany adres www/mail wysyła pakiet z informacją gdzie go instalują, a potem bot spr czy jest taki dopisek
2. jw z tym ze wysyla wartosc zmiennej w ktorej powinno byc te powered by, jak puste to jakos zaznaczaja czy coś
3. etc pomysłów jest tylu ilu progamistów

Mozliwe jest oczywiście, a co do konsekwencji to imo sprawa w sadzie o złamanie warunkow licencji acz prawniekiem nie jestem, nie znam sie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.