Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nowy operator &&&
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > PostgreSQL
magproject
Witam Wszystkich,

W postgresie jest biblioteka intarray. Miałem za zadnie na bazie operatora && (zwraca true jeśli tablice mają przynajmniej jeden element wspólny) stworzyć nowy operator &&& który zwróci true jeśli tablice będą miały przyanjmniej jakiś zadany procent elementów wspólnych.
Stworzyłem odopowiednie funkcje w c, skompilowałem źródła, operator działa bez zarzutu, tyle tylko że sekwencyjnie. Teraz należy go "wspomóc" indexami GIN i GiST. Są tam jakieś strategie poszukiwania. Nie bardzo rozumiem o co chodzi. Jeśli skorzystam z tej samej strategii co operator && do dostaję wyniki tak jak bym skorzystał z && a nie z mojego nowego &&&. Jesli zdejme index z tablei to już mój nowy operator zwraca prawidłowe wyniki. Gdy przypisałem jakąś inna strategię to z kolei zwracało mi za mało rekordów przy wykorzystaniu indexu.

Miał ktoś z tym stycznośći może mi jakoś pomóc?

Pozdrawiam
Zbłąkany
Tutaj raczej nie znajdziesz odpowiedzi na swoje pytanie. Proponuję zadać to pytanie na grupę dyskusyjną, oficjalne forum lub oficjalny kanał IRC dla PostgreSQL smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.