Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: YouTube wkrótce nie będzie obsługiwany przez IE6
Forum PHP.pl > Wortal > Newsy
piotrooo89
W niedalekiej przyszłości YouTube zrezygnuje ze wspierania przeglądarki internetowej Internet Explorer 6, czego powodem jest oczywiście jej zaawansowany wiek.

Być może przeglądarka Internet Explorer 6 zawsze pozostanie oczkiem w głowie Microsoftu
, jako że swojego czasu kontrolowała aż 85 procent rynku, jednak nie da się ukryć faktu, że na rynku pojawiają się coraz to nowsze przeglądarki, w tym również od potentata z Redmond. Z tego powodu, YouTube wkrótce przestanie wspierać szóstą edycję Internet Explorera i skupi się na bardziej zaawansowanych i nowszych przeglądarkach.

Nieznana jest konkretna data zakończenia obsługi IE6, jednak gdy to nastąpi, użytkownicy tej przeglądarki przestaną mieć dostęp do materiałów wideo, zaś na stronie wyświetlą się odnośniki do trzech alternatywnych przeglądarek - IE8, Firefox 3.0 oraz Chrome.

źródło: http://www.chip.pl/news/internet-i-sieci/m...iwany-przez-ie6
pawkow
Jesteśmy coraz bliżej tak wyczekiwanego końca IE6 i wcale mnie to nie martwi, wręcz przeciwnie - cieszę się smile.gif Już niedługo będziemy mogli mam nadzieję zapomnieć o koszmarnych błędach IE6 i proces cięcia będzie przebiegał mniej boleśnie, i niewątpliwie szybciej smile.gif
tosiek
tylko kiedy to nastąpi sad.gif i oby pociągnęło do takich kroków inne duże serwisy winksmiley.jpg
Fifi209
Cytat(tosiek @ 19.07.2009, 11:34:26 ) *
tylko kiedy to nastąpi sad.gif i oby pociągnęło do takich kroków inne duże serwisy winksmiley.jpg

Zgadzam się!

Może wreszcie w stylach nie będzie trzeba uwzględniać tego, że na ie coś źle działa etc. Może najnowsze IE dostosuje się w końcu do standardów wyznaczanych przez FireFoxa i Operę ?
drake88
Bardzo dobrze!
Wyrzucić to badzIEwie!
Spawnm
Nikt was nie zmusza abyście pisali osobne style dla ie6 , nie podoba się , nie robić smile.gif
Osobiście na daną chwilę nawet nie mam tego syfu zainstalowanego aby sprawdzać jak się moja strona wyświetla pod ie.
kamil4u
Ja uważam, że należy informować użytkowników, że należałoby zmienić* przeglądarkę(IE6,7) i jednocześnie na razie poprawiać błędy IE6 - ja tak robię i niektórzy użytkownicy pozmieniali swoje przeglądarki smile.gif

Edit: @down:
lepiej zmienić - z IE 8 też najlepiej mi się współpraca nie układała tongue.gif(chodzi mi o JS), no ale masz rację, można zaktualizować smile.gif - generalnie podaję link do strony: http://ie6.pl/ + linki do innych przeglądarek poprzez loga smile.gif
tosiek
Nie koniecznie zmieniać - wystarczy aktualizacja smile.gif ie 8 ewentualnie 7

hmm a może by tak instalator firefoxa ze skrórką IE 6 biggrin.gif ? (+ ikonka 6)
Skie
Cytat(kamil4u @ 19.07.2009, 15:27:24 ) *
z IE 8 też najlepiej mi się współpraca nie układała tongue.gif(chodzi mi o JS)

A mi znowu JS śmigało, ale CSS nawalało na IE 8 haha.gif
Ciupaska
I bardzo dobrze, może ludzie się w końcu odzwyczają tego gówna używać sciana.gif
pyro
Cytat(tosiek @ 19.07.2009, 15:31:51 ) *
Nie koniecznie zmieniać - wystarczy aktualizacja smile.gif ie 8 ewentualnie 7

Czasami mam wrażenie, że IE8 działa jeszcze gorzej niż IE6
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.