Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Domena. Jaką końcówkę wybrać?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Ciupaska
Witajcie, chciałem zarejestrować pewną domenę, jednak nazwa jaka mnie interesuje, jest już zajęta z końcówką .PL
Pozostaje mi jedynie wybranie opcji;
Net, org, org.pl, net.pl, info, com.pl, net.pl

Serwis związany z Hostingiem plików, z jaką końcówką zarejestrować domenę. Chodzi mi głównie o to aby niepotrzebnie te przedłużać nazwy domeny, ja wybrał bym NET. ale jakie jest wasze zdanie? Wiem że temat trochę dziwny
Ale nie mam pojęcia która będzie lepsza. (Nie chce zdrawdzac nazwy domeny, bo mogę jej już nie zastać sadsmiley02.gif )
scanner
Skoro branża internetowa, to .net nie byłoby głupie
Arsen
org-i odpadają więc jedyne rozsądne to .net lub com.pl smile.gif.
erix
Wiesz, modne ostatnio jest konstruowanie adresów w stylu del.icio.us, czyli wykorzystywanie TLD jako części fraz. [;
Ciupaska
Jednak dla tej nazwy nie jest to już dostępne, kombinowałem. sadsmiley02.gif

Jest jeszcze domena z końcówką .US Jednak nie wiem czy będzie to dobry pomysł... worriedsmiley.gif
ArekJ
Według mnie .US odpada, jeżeli to hosting plików to proponuje .NET, jak masz kiedyś zamiar lokalizować to na różne języki to może .COM?
nexis
Cytat(ArekJ @ 18.07.2009, 02:30:38 ) *
...jak masz kiedyś zamiar lokalizować to na różne języki to może .COM?

.com zdaje się być zajęty.

Dla polskiego serwisu wybrałbym .com.pl, a dla międzynarodowego .net.
Ciupaska
Nie międzynarodowo to nie, ew wersja rosyjska się pojawi w przyszłości.
com niestety zajęty.
Domena PL jest wykupiona choc nic na niej nie ma, to właściciel zażądał taką sumę że jest to śmieszne bo za domenę wartą góra 200zł (choć nazwa ciekawa to szału nie ma) on chce 3000 (PR-0) a za pazerność nie dał bym mu nawet 100zł yahoo.gif

.NET wielkie dzięki za pomoc! snitch.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.