Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ściągnięcie ludzi na forum
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Turson
Prosze Was o wymienienie sposobów: jak można ściągnąć na forum nawet jeszcze przed otwarciem ?

Na stronie forum ustawić jakiś napis, może że trzeba dodać nr. gg swój do bazy, mieć ustawiony opis z reklamą forum, a codziennie lub co ileś dni będzie losowanie, nr co ma ustawiona w tym czasie reklame (nie znana data ani godzina losowania) - wygrywa dostep do dodatkowego dzialu?
wookieb
Możesz ściągnąć sobie wgetem bądź DownThemAll'em.

A tak na serio co to za tematy forum, musisz je rozreklamować, zeby było znane. By poruszało dobre tematy, bo kolejnym forum "o wszystkim" nic nie zdziałasz.
Turson
Forum nie o wszystkim winksmiley.jpg
Chyba nie ma takiego drugiego całe szczęście.
erix
Cytat
nr co ma ustawiona w tym czasie reklame (nie znana data ani godzina losowania) - wygrywa dostep do dodatkowego dzialu?

Ta, przejdzie...? Wątpię - może przy większym forum by to przeszło, ale nie na starcie.
sztosz
Google Adsense? No sam nie wiem, ja nie czytam opisów GG, filtr antypamowy w kliencie poczty mam na tyle inteligentny że spam o nowym forum sam usunie raczej. Reklam na stronach internetowych nie czytam bo mi się nie wyświetlają, na "nowe" forum wszedł bym tylko z polecenia jakiejś innej osoby co do której mam jakieś tam zaufanie, którą choć odrobinę znam z dobrej strony, na przykład gdyby mnie zaprosił erix albo wookieb, ale ktoś kogo nie znam, jak np. Ciebie TursoN by mnie zwyczajnie nie skusił na stronę bez jakiejś wyrobionej marki. Za dużo głupich stron/forum/etc o niczym w necie jest żebym zasilił szeregi potencjalnie kolejnej.
Shadowsword
Załatw sobie 10 fajnych kumpli (co mają dobre teksty), 3 speców od komputerów (którzy będą pisać poradniki), 2 ziomków co oglądają anime, 2 gości słuchających linkin parka i trolla po którym wszyscy będą jeździć, poczekaj tydzień i będziesz miał ludzi.

Z praktyki wiem, że wszystkie sztuczne metody ściągania ludzi nie pomagają. Musi być po prostu fajny klimat.
blooregard
Cytat
Chyba nie ma takiego drugiego całe szczęście.

Śmiem wątpić. Chyba, że jest to forum o:
- Twojej rodzinie
- Tobie samym
- Twoim psie
- odkryłeś nową planetę/pierwiastek chemiczny/dziedzinę nauki/tym podobne i masz 100% pewności, że nikt tego przed Tobą nie odkrył

W przeciwnym wypadku mogę Ci zagwarantować, że podobnych for jest w internecie gdzieś tak w przedziale od 10 do 100000.

Jesli mi nie wierzysz, podaj mi tematykę swojego forum na PW, a ja znajdę Ci inne tego typu fora w necie. Obiecuję, że nie zdradzę nikomu tematyki, ale sam się przekonasz że mam rację.

A mam, bo jak już kiedyś komuś tłumaczyłem w podobnym temacie (też myślał, że odkrył Amerykę z jakimś serwisem społecznościowym) ilość stron www na KAŻDY znany ludzkości temat dąży od minimum kilkunastu do nieskończoności. Niestety.
pyro
Cytat(blooregard @ 20.07.2009, 21:23:30 ) *
W przeciwnym wypadku mogę Ci zagwarantować, że podobnych for jest w internecie gdzieś tak w przedziale od 10 do 100000.

Jesli mi nie wierzysz, podaj mi tematykę swojego forum na PW, a ja znajdę Ci inne tego typu fora w necie. Obiecuję, że nie zdradzę nikomu tematyki, ale sam się przekonasz że mam rację.

Forum o obcinaczach do paznokci, znajdź mi takie forum laugh.gif

Tematyk jest jeszcze WIELE nieporuszanych, a które warto (nie mam tu na myśli obcinaczy do paznokci tongue.gif), chociaż masz rację, bo z doświadczenia wiem, że niektórzy co najwyżej CHCĄ, aby podobnych nie było w internecie winksmiley.jpg
erix
Znajdźcie mi polskie forum o erlangu... sadsmiley02.gif

Taki fajnie przemyślany język, dziwna składnia, a nie ma z kim o nim pogadać... sad.gif
blooregard
Dobra, nie ma w necie forum o każdym temacie. Ale nie sądzę, by autor postu miał na mysli obcinacze do paznokci lub erlang.
Turson
Heh, coś Ty ;P
//do zamkniecia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.