Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL] Zmiana hashowanego hasła w SQL
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Robertzoone
Witam

Mam problem. Otóż nie mam kontaktu z osobą która robiła skrypt do strony. Serwis ma administrację lecz hasło administracyjne było wcześniej ustawione. Do admina dostęp miało parę osób które ciągle coś dodają. Taki wymóg.
Nie wiadomo czy ktoś coś zmieniał czy przy przenosinach na nowy serwer została skopiowana stara baza i została wgrana na nowy serwer [ poprzednia baza była w Latin2 obecna jet widziana w Utf8] możliwe że przy przenoszeniu coś się stało z kodowaniem? Choć zahashowane hasło wygląda tak samo w starej bazie Latin2 jak i w nowej UTF8.
Moja prośba to jak zmienić to hasło teraz na takie jakie bym chciał. Wiadomo też musi być zahashowane tą samą metodą, tylko nie wiem czym jest.
Wygląda tak: 60283e2014c0e9fd
Hasło wcześniej brzmiało: adm12bv
A teraz wcale nie działa i jest ten problem
Zapewne go się nie odhashuje?
Będę wdzięczny za jakąś pomoc, ponieważ sprawa jest poważna. Trzeba dodać ważne informacje do strony które muszą być na jutro zamieszczone na stronie.
Jest ktoś w stanie pomóc?
blooregard
Wygląda na OLD_PASSWORD

1. UPDATE administratorzy SET password = OLD_PASSWORD('haslo') WHERE id_admina=1;
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.