Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][JavaScript]Safari i skrypt Pulse - buforowanie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
patong
Mam taki problem z którym nie mam wogóle pomysłu jak się uporać.

Wygląda to tak. Znalazłem fajny skrypt pulse.jquery.js który po użyciu dla np. #body może płynnie w czasie zmieniać kolor tła. Np w ciągu 5 sekund kolor tła przejdzie płynnie z zielonego na niebieski. No i skrypt działa wszędzie fajnie, ale na safari działa tylko raz. Tzn kiedy odświeżam stronę tło jest statyczne (jak bez skryptu). Ale kiedy zmienie nazwe wczytywanego pliku np. z index.php na index2.php skrypt znów działa, ale znów tylko raz.

Mnie się to widzi że Safari robi jakiś bufor, ale cache, w każdym razie nie wczytuje tej strony ponownie, i stwarza jakiś konflikt przy wykonaniu tego skryptu.

Ma ktoś pomysł jak zrobić żeby przy każdym ładowaniu strony była ona jeszcze raz wczytywana w pełni z sieci, albo żeby nie było nic zapisywane z niej na dysku a potem cache'owane offline ?

Chyba że ktoś miał podobny problem i wie dokładnie co jest jego przyczyną?

Pozdrawiam uczestników forum i z góry dzięki!
wookieb
Mówisz o safari na windowsie?
patong
Tak
wookieb
Zobacz jak to tam działa
http://devonstudio.pl/ Na safari jest ok.

BTW Safari na windowsie miało baaaardzo dużo bugów, ale nie wiem jak jest teraz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.