Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL]Ukierunkowanie.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
tomekkolo
Witam !
Na wstępie napisze, że mam podstawy PHP i MySQL i zabieram się dalej za rozbudowe mojej wiedzy (wakacje - czyli czasu dużo smile.gif ).
Chciałbym napisać stronkę ,na której zarejestrowany user mógłby dawać coś od siebie. A mianowicie chodzi o to, aby każdy użytkownik z jakiegoś dodatkowego menu które będzie aktywne po zalogowaniu się, mógł dodać 2 pliczki (opcjonalnie, ograniczone wagowo) wraz z 2 (także opcjonalnymi) obrazkami i opisem(obowiązkowym). Zobrazuję to :

Po kliknięciu w dodaj przechodziło by do formularza który mógłby wyglądać tak:

Po zatwierdzeniu formularza dodana treść automatycznie wyświetlała się na stronie głównej (jak na obrazku 1)

Przyznam że mam problem z usystematyzowaniem tego i nie wiem zbytni co w tego typu projekcie będzie najlepszym rozwiązaniem. Proszę więc o ukierunkowanie mnie , wszelkie linki do lektur itp. Nie oczekuję gotowców (chcę się więcej nauczyć tworząc takie projekty właśnie).Z góry dzięki i przy okazji rozwoju tego topicu myślę, że inni mniej doświadczeni użytkownicy też skorzystają.
Pozdrawiam Tomek.
#luq
Jeśli zaczynasz to powinieneś sam rozwiązać ten problem, jeśli sam wpadniesz na jakiś pomysł więcej się nauczysz aniżeli z tutka czy czegoś innego.
Co tu jest trudnego?
- zapisujesz dane o userach, obrazkach, opisach do nich itp w bazie
- piszesz upload plików
- pewnie jakieś miniaturki obrazków się przydadzą, a więc lib GD albo jakiś gotowy kod.
tomekkolo
Ok. Z rejestracją i logowaniem sobie poradziłem, do uploadu wykorzystam klasę. I teraz tu mam pytanie. Tak jak na drugim obrazku w pierwszym poście mam formularz i wybiore te dwa obrazki do uploadu dam opisy itp... to jak po kliknięciu na dodaj przekazać te dane aby odrazu ułożyły i pokazały się na stronie głównej (obrazek 1). Jakieś porady ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.