Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] formularz z polem file i zapamiętanie załadowanego pliku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
planet
Witam! Mam pewien problem, otóż do pewnego skryptu dodawania danych do bazy przesyłam formularz, który ma pola text i 2 pola file. Po stronie serwera następuje walidacja danych, jeśli któreś z pól jest źle wypełnione wraca do formularza i wypluwa stosowny komunikat. Przy błędzie chcę pamiętać dane wprowadzone poprawnie do formularza - z polami texarea, selectami etc. problemu nie mam, jednak nie mam pomysłu jak zapamiętać załadowany plik, żeby po przeładowaniu formularza nie trzeba było go wybierać ponownie, macie jakieś pomysły?
TrevorGryffits
Możesz zapisywać go gdzieś "tymczasowo".

Edit: A. A w formularzu już nie dawaj pola file oczywiście.
planet
Rozważałem zapis tymczasowy, jednak byłem ciekawy, czy są jakieś inne, bardziej poręczne metody.

Cytat
Edit: A. A w formularzu już nie dawaj pola file oczywiście.

W formularzu mógłbym nadal wyświetlać pole file, jeśli user chciałby zmienić plik. I potem warunkiem sprawdzać "jeśli pole file jest puste, ale jest plik w TMP to zapisz go, jesli pole file jest puste i nie ma nic w TMP wywal error"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.