Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Podwójne tło na stronie
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
subzero
Cześć.

Nie wiem jak umieścić dwa tła na stronie. Czytałem coś na google, ale nie bardzo rozumiem smile.gif

Mam jedno tło (39x235) i ma ono się powtarzać w poziomie i drugie tło (471x255), które ma się pod pierwszym tłem powtarzać w pionie i poziomie.

Na obrazku jest już ustawione tło pierwsze, a resztę strony ma wypełniać tło pokazane na screenie w czerwonej ramce.
erix
Musisz na obu warstwach, potem manipulujesz przez background-repeat.

Np. jedno ustawiasz dla HTML, drugie dla BODY.
subzero
Ustawiłem pierwszy obrazek dla html, a drugi dla body, ale wyświetla się tylko ten dla body :/ tego ustawionego dla html nie ma, a gdy jest ustawiony tylko dla html to też nie ma tła
viking
I jeszcze pewnie w IE to sprawdzasz smile.gif Dodaj jakiegoś diva najlepiej. Ze stylowaniem html różnie bywa.
subzero
Tylko nie IE biggrin.gif Mam Firefox'a.

Już próbowałem zrobić w body pierwszy obrazek, a potem w divie drugi, ale ten div tworzył tlo gdzieś pośrodku tego ciemnego pasa a to mi nie pasuje ;/ nawet tak głębiej myśląc, nie wiem czy to jest możliwe ;p zrobić tak jak ja chce ;p ja się nie uda to najwyżej zrobię to inaczej.

Dzięki za pomoc.
pixsoul
tak na szybko:

http://p-xl.com/sandbox/1/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.