Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL]Wyświetlanie użytkownika online
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Loped
Witam. Chciałbym zrobić tak aby jak się zaloguje to już od razu było widać mnie w online. Mam tak, że jak się loguje to muszę odświeżyć stronę by mnie było widać.

Funkcja online();

1. <?php
  2. function online()
  3. {
  4. $psel = dbquery(&#092;"select id, nazwa_uz, czas, ranga from uzytkownik\");
  5. $ctime = time();
  6.  
  7. while ($pl = dbarray($psel)) {
  8. $span = ($ctime - $pl[czas]);
  9.  
  10. if ($span <= 180) {
  11. if ($pl[ranga] == Admin) {
  12. echo ' '.stripslashes($pl[nazwa_uz]).' ';
  13. } else {
  14. echo ''.stripslashes($pl[nazwa_uz]).' ';
  15. }
  16.  }
  17.    }
  18. }
  19. ?>

Mam tak, że w każdym pliku przez require_once pobieram plik head a w nim też przez require_once lista plików funkcjii. W tej liście pliki też są pobierane ta samą metodą. I jeszcze... Funkcja online(); jest w pliku na tej liście.
lukada
Dodaj do funkcji, na koniec:

1. <?php
  2. header(Location: '/');
  3. ?>

I po kłopocie.
Pawel_W
chyba
  1. <?php
  2. header('Location: /');
  3. ?>

a i tak lepiej
  1. <?php
  2. header('refresh: 1');
  3. ?>
lukada
Cytat(Pawel_W @ 3.08.2009, 18:10:19 ) *
chyba
  1. <?php
  2. header('Location: /');
  3. ?>

a i tak lepiej
  1. <?php
  2. header('refresh: 1');
  3. ?>

Tak, źle wstawiłem apostrof winksmiley.jpg. No to już zależy, gdzie chce się znaleźć po przekierowaniu.
Loped
W funkcji loguj mam header("Location: index.php"); ale i tak nie załatwia sprawy... Musiałem dać w funkcji loguj(); update czas i jest ok... Ale to troche kawałek niepotrzebnego kodu skoro w head które jest dołączone do każdego pliku UPDATE'uje co każde odświeżanie strony. Znacie jakis inny sposób? Oprócz header('refresh: 1');
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.