Cytat(jolam @ 4.08.2009, 23:46:37 )

Cały czas wybieram hosting i domenę i natrafiłam na niezrozumiałą rzecz. Jak wykupie domenę i hosting to jakoś to trzeba połączyć. Myślałam, że to połączenie to jest właśnie podpięcie. Ale przeczytałam, że jest też parkowanie domeny. Co to jest i czym się różni?
pozdrawiam Jola
Parkowanie domeny to usługa oferowana przez niektóre serwisy (najpopularnijesze w Polsce: sedo oraz namedrive) polegajaca na wyświetlaniu reklam na niezagospodarowanych domenach.
Właściciel domeny dostaje % pieniędzy generowanych przez reklamy.
Przykład zaparkowanej domeny: historia.pl (aktualny na dzień pisania tego postu)
Cytat(jolam @ 4.08.2009, 23:46:37 )

postscriptum
czy warto w nazwie strony używać myślnika? Bo wszystkie nazwy które mi pasują są już zajęte. Na przykład "dobra-grafika.pl" zamiast "dobragrafika.pl". Czy raczej tak nie robić?
To że są zajęta to nie jest jeszcze katastrofa. Są zajęte bo są dobre. Jeśli założysz serwis na dobra-grafika.pl a nie będziesz w posiadaniu domeny dobragrafika.pl to stale będziesz tracić ruch.
Dlaczego naszaklasa kupiła domenę naszaklasa.pl? Właśnie przez stratę ruchu.
Co do zajętych domen - są zajęte i zazwyczaj są na sprzedaż.
Wystarczy zgłosić się do właściciela. Czasem warto zainwestować większą sumę w domenę zamiast rejestrować ninje.