Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: upload video, konwersja, hosting
Forum PHP.pl > Forum > PHP
KCG
Chcę zrobić upload filmów video i chyba najrozsądniej będzie konwertować je do flasha, z tego co się dowiedziałem potrzebuję ffmpeg na serwerze.
Jaki hosting byłby dobry do tego celu? Znacie jakieś gotowe i sprawdzone klasy do konwersji filmów? Nie wiem za bardzo jak się za to zabrać, liczę na waszą pomoc smile.gif
pyro
Cytat(KCG @ 5.08.2009, 15:42:33 ) *
Chcę zrobić upload filmów video i chyba najrozsądniej będzie konwertować je do flasha, z tego co się dowiedziałem potrzebuję ffmpeg na serwerze.
Jaki hosting byłby dobry do tego celu? Znacie jakieś gotowe i sprawdzone klasy do konwersji filmów? Nie wiem za bardzo jak się za to zabrać, liczę na waszą pomoc smile.gif

Potrzebny będzie dostęp do wykonywania poleceń z lini komend: (ex. exec()). A klasy szkoda robić, bo to tylko do ffmpega daje się parametry.
KCG
Podasz mi jakiś przykład? Cokolwiek, bo nie mam pojęcia od czego zacząć.
webdice
Cytat(pyro @ 5.08.2009, 23:46:51 ) *
Potrzebny będzie dostęp do wykonywania poleceń z lini komend: (ex. exec()). A klasy szkoda robić, bo to tylko do ffmpega daje się parametry.

Nie koniecznie, jest rozszerzenie (ffmpeg-php), które udostępnia zestaw klas, oczywiście musisz być zainstalowane na serwerze. Co do serwera - zostaje Ci raczej serwer dedykowany, wątpię aby ktoś udostępniał taką funkcjonalność.

P.S. Na forum przywiały się tego typu tematy. Poszukaj.
pyro
Cytat(webdice @ 6.08.2009, 08:39:08 ) *
jest rozszerzenie (ffmpeg-php), które udostępnia zestaw klas, oczywiście musisz być zainstalowane na serwerze.

No właśnie, a ile jest serwerów, gdzie jest zainstalowane to rozszerzenie? Bardzo niewiele...
webdice
Cytat(pyro @ 6.08.2009, 08:54:14 ) *
No właśnie, a ile jest serwerów, gdzie jest zainstalowane to rozszerzenie? Bardzo niewiele...

Nie mniej jednak, linia polecań potrzebna nie jest i do tego dążyłem.
erix
Cytat
Podasz mi jakiś przykład?

Ściągnij sobie ffmpeg (jest port dla Windows), odpal przez linię poleceń ffmpeg --help i dobierz odpowiednie parametry.

Cytat
Jaki hosting byłby dobry do tego celu?

VPS/dedyk.
kfc4
http://linuxpl.com/ . Jest ffmpeg, są tani, a serwery stabilne. Jestem tam już 2 rok i nie narzekam, choć uploadu filmików nie robiłem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.