Cytat(zegarek84 @ 11.08.2009, 21:43:52 )

może tak?? - nie może tak bo źle - nie muszę sprawdzać żeby widzieć że źle...
wielu się uparło na wyrażenia regularne i choć często w tej tematyce dawałem gotowce to stwierdzę że nie da się tego wytłumaczyć - a jednocześnie stwierdzę, że dostępne w necie kursy z wyrażeniami są wystarczające - akurat chyba najlepsze pod javascript...
ale też jednocześnie tylko wystarczy pojąć jak załadować dokument do zmiennej żeby operować na nim jak w js na DOM (jest też dodatek prawie jak w jquery ale jestem zwolennikiem podstaw i takie rzeczy i tak prosto się wyszukuje..)
tutaj gotowca z wyrażeń regularnych nie podam a zalecam zapoznanie się z
DOM w php - jeśli będę widział jakiekolwiek pruby - ale sensowne a nie tylko klepnąć na forum byle jaki kod - to jak będzie kod z podjętymi próbami to jutro mogę pomóc - tutaj tylko trzeba wiedzieć jak wczytać dokument - jak podstawy tu zrozumie się to nie będzie takich dylematów przy parsowaniu źródeł jak z wyrażeniami regularnymi - wyrażeniom regularnym pozostawmy raczej sprawdzanie poprawnych danych

Przepraszam, ale nie zauważyłem Twojej wypowiedzi.
Jestem początkującym i chwytam się pozornie najprostszych rozwiązań. Gdy szukałem informacji o cURL na forum to zauważyłem, że do "wydobycia" interesujących danych, różne osoby korzystały z preg_match_all, więc czemu ja też nie mogę? Napisałem kilka prostych skryptów używając cURL i preg_match_all spisywał się na medal. Ostatnio zamiast pomyśleć, usilnie próbowałem zmodyfikować wyrażenie regularne i nic z tego nie wyszło. Dzięki za dodatkowe materiały, w wolniej chwili do nich zajrzę.
Cytat(marcinpruciak @ 11.08.2009, 22:13:52 )

Musi być jednorazowo?
Możesz to zrobić na dwa razy.
...
Z tym jednorazowym to przesadziłem.
Właśnie o to mi chodziło, jakoś na to nie wpadłem

. Dzięki wielkie!
Pozdrawiam!