Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Problem z date
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Loped
Witam. Znalazłem dzi¶ obsługę blędów.

1.  
  2. function moja_obsluga_bledow($numerbl, $ciagbl, $plikbl, $liniabl)
  3. {
  4. echo "<br /><table bgcolor='#cccccc'><tr><td>
  5. <p><b>BَD:</b> $ciagbl</p>
  6. <p>Proszę spróbować ponownie lub skontaktować się z administratorem i
  7. przekazać, że bł±d wyst±pił w linii $liniabl pliku '$plikbl'</p>";
  8. if ($numerbl == E_USER_ERROR)
  9. {
  10. echo '<p>Bł±d krytyczny, zakończenie programu</p>';
  11. echo '</td></tr></table>';
  12. // zamknięcie otwartych zasobów, doł±czenie stopki strony itp.
  13. }
  14. echo '</td></tr></table>';
  15. }
  16. // ustawienie obsługi błędów
  17. set_error_handler('moja_obsluga_bledow');
  18.  

i teraz w kodzie wywala mi:

Kod
     <p><b>BŁĄD:</b> strtotime() [<a href="http://strona/function.strtotime">function.strtotime</a>]:  It is not safe to rely on the system's timezone settings. Please use  the date.timezone setting, the TZ environment variable or the  date_default_timezone_set() function. In case you used any of those  methods and you are still getting this warning, you most likely  misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for  'CEST/2.0/DST' instead</p>            <p>Proszę spróbować ponownie lub skontaktować się z administratorem i            przekazać, że błąd wystąpił w linii 26 pliku '/var/www/sites/yoyo.pl/s/o/strona/test.php5'</p>

<p><b>BŁĄD:</b> date() [<a href="http://strona/function.date">function.date</a>]:  It is not safe to rely on the system's timezone settings. Please use  the date.timezone setting, the TZ environment variable or the  date_default_timezone_set() function. In case you used any of those  methods and you are still getting this warning, you most likely  misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for  'CEST/2.0/DST' instead</p>            <p>Proszę spróbować ponownie lub skontaktować się z administratorem i            przekazać, że błąd wystąpił w linii 26 pliku '/var/www/sites/yoyo.pl/s/o/strona/test.php5'</p><p>
     </p>

Wcze¶niej nic nie wywalało ;P Kod z test.php5:

1.  
  2. $log = dbquery("SELECT * FROM tabela WHERE do=".$user -> id." ORDER BY id DESC");
  3.  
  4. while($lista=dbarray($log)){
  5. echo'<tr><td> <b>Wydarzenie:</b><br />
  6. Data: '.date('d/m/Y H:i', strtotime($lista['czas'])).'<br />

Tabela czas jest typu DATETIME.
Kildyt
To nie masz/nie miałe¶ angielskiego w szkole? Jak byk ci pisze co masz zrobić, aby naprawić bł±d.
Loped
Mam... tylko użyłem tej funkcji i wyskoczył taki bł±d:

Kod
   <b>BŁĄD:</b> date_default_timezone_set() function.date-default-timezone-set</a>]: Timezone ID '0000-00-00 00:00:00' is invalid
Kildyt
Na pewno wpisałe¶:
  1. date_default_timezone_set('Europe/Warsaw');
?
Loped
No tgo nie wpisałem ^^ dzięki
To jest wersja lo-fi głównej zawarto¶ci. Aby zobaczyć pełn± wersję z większ± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.