Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [AJAX][MySQL][PHP] Szukajka mareków w google maps
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Despero
Hej,
Chciałbym napisać wyszukiwarkę markerów (które posiadał będę w bazie mysql) no i nie wiem od czego mam zacząć. Napisałem sobie na podstawie tego poradnika http://gmapsapi.com/poradnik/066_wyszukiwa...s_you_type.html ale nie do końca spełnia moje oczekiwania, ponieważ od razu ładuje wszystkie opisy, a dopiero po wpisaniu określonego słowa pokazuje spis kategorii. Mam w bazie tabelę restauracje i w niej (id, lat, lng, kuchnia, adres, telefon) No i właśnie chciałbym np. wyszukiwać po typie oferowanej kuchni i adresie. Możecie podpowiedzieć od czego zacząć?

Naprawdę nikt nie jest w stanie mnie nakierować?
jmail
zacznij od zrobienia tak, żeby jeden marker zaladował się po wejściu na stronę funkcją JavaScript, do której przekażesz parametry.

Jak już to Ci się uda to wtedy wystarczy stworzyć interface do Ajaxa i przez plik PHP wypluwać dane do funkcji przez JSON, albo od razu sformatowane do JS i uruchamiać przez EVAL

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.