Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem z wyświetlaniem obrazka captcha
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
siemieng
Witam,

Jaki może powód tego, że żadna z gotowych funkcji, klas dostępnych w sieci dotyczących generowania "captcha" nie działa u mnie lokalnie. Na kontach hostingowych wszystko ok, u mnie lokalnie nie działa, nie wyświetla się obrazek lub pojawia się komunikat "obrazek nie może zostać wyświetlony ponieważ zawiera błędy". Prawdopodobnie problem w ustawieniach, może php.ini - nie wiem po prostu gdzie szukać, macie jakeieś pomysły?
erix
A masz w ogóle z GD wszystko w porządku...?
siemieng
biblioteka gd jest:

extension=php_gd2.dll

Porównałem moje ustawienia php.ini z tymi z hostingu, i różnica z pośród wszystkich opcji z frazą "gd" dotyczy: additional .ini files parsed u mnie to (none) na serwer wśród wielu innych dodatkowych ustawień jest conf.d/gd.ini, czy to może być powód i ewentualnie jakie tam ustawienia powinny być?questionmark.gif?
erix
A jakiekolwiek operacje na obrazkach możesz u siebie przeprowadzać przez GD?
siemieng
tak,
  1. $obrazek=ImageCreate(100,100);
  2. Header("Content-type: image/gif");
  3. ImageGIF($obrazek);

dziala ok, znalazlem w sieci cos takiego : http://drupal.org/node/163841, gdzie problem lezy po stronie ustawienai ForceType tyle nie wiem jak za bardzo to ugryzc w moich warunkach, czyli serwer lokalny na winXp :/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.