Mam problem. Pisze skrypt logowania, i nie wiem dla czego ale zmienne sesji nie sa zapamiętywane. Oto kod, w pierwszym pliku caly skrypt logujący (wydawaloby sie że wszystko w nim dziala), oraz drugi, który na razie ma tylko testowa funkcjonalnosc - sprawdza czy user jest zalogowany. i niestety co bym nie robil, zawsze zwraca wynik negatywny...
insex.php:
<?php include ('dbclass.php'); $komunikat = ''; if ($_SESSION['valid_user']) { } else { $login = $_POST['user']; $haslo = $_POST['passwd']; $polaczenie = new Baza; $sql = "SELECT * FROM users WHERE login='$login' AND pass='$haslo'"; $username = $row['login']; } $_SESSION['valid_user'] = true; $_SESSION['user_name'] = $username; } else { $_SESSION['valid_user'] = false; $komunikat = '<p class="komunikat">Nieprawidłowa nazwa użytkownika lub hasło</p>'; include "html/form.html"; } } include "html/form.html"; } } ?>
main.php:
<?php if ($_SESSION['valid_user']) { ?> <?php } else { } ?>
w pliku main.php zawsze wyskakuje ten sam blad: [...]Undefined index: valid_user[...]
Ten skrypt to moja pierwsza zabawa z uzywaniem sesji i może zle zrozumialem temat... Prosze o pomoc. Pozdrawiam