Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Visual C++ 2008 Express Edition
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
PawelC
Już nie mam pomysłu, czegokolwiek bym nie zrobił to wiecznie wywala błędy.
Chodzi mi o to, daje np taki kod w buttonie:
Kod
private: System::Void button1_Click(System::Object^  sender, System::EventArgs^  e) {
                 MessageBox("asdasdasd","Siemka");
            }

};

I efekt u mnie oczywisty:
Cytat
------ Build started: Project: exploit, Configuration: Debug Win32 ------
Compiling...
exploit.cpp
c:\documents and settings\właściciel\moje dokumenty\visual studio 2008\projects\exploit\exploit\Form1.h(86) : error C2661: 'System::Windows::Forms::MessageBox::MessageBox' : no overloaded function takes 2 arguments
AssemblyInfo.cpp
Generating Code...
Build log was saved at "file://c:\Documents and Settings\Właściciel\Moje dokumenty\Visual Studio 2008\Projects\exploit\exploit\Debug\BuildLog.htm"
exploit - 1 error(s), 0 warning(s)
========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ==========

Jak temu zaradzić?
kwiateusz
  1. MessageBox::Show("asdasdasd","Siemka");
PawelC
Śmiga tak ja trzeba biggrin.gif Teraz już wiem co gdzie i jak, bo jest ciut inaczej niż w turbo c++ którym dotychczas operowałem. Tylko mam jeszcze jedno pytanie, jak wyświetlić drugi formularz, bo nie mogę nigdzie tego znaleźć sad.gif

To mam jeszcze jedno pytanie, jak przekazywać dane między formularzami?
Na szczęście różnice między turbo a visual nie są wielkie dzięki, czemu te parę miesięcy programowania w kompilatorze turbo c++ nie poszło na marne biggrin.gif
nasty
Cytat
To mam jeszcze jedno pytanie, jak przekazywać dane między formularzami?

Formularze to są klasy, więc możesz przekazać do nich dane w konstruktorze podczas tworzenia instancji, możesz poprzez publiczne zmienne/właściwości.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.