Witam.

Rozbudowałem warunek do sortowania wpisów w podkategorii przy włączonej funkcji umieszczania wyżej wpisów z linkiem zwrotnym.
Mam z nim jednak mały problem ponieważ nie zachowuje się tak jak powinien.

Warunek orginalny to :

1. if ($cfg[link_sor]==1) $sortuj = "w.link_zwrotny desc, ";

Kod sortowania:

1. $zap = mysql_query("select * from ".$prefix."relacje r, ".$prefix."wpisy w where r.id_kat='$pod[id_kat]' AND r.id_pod='$_GET[id]' AND w.id=r.id_wpi AND w.akt=1 order by ".$sortuj." w.data desc w.pr desc limit $min,$po_ile");

Chciałem aby wykluczane w sortowania były wpisy które usuneły link zwrotny, więc zmodyfikowałem trochę ten warunek:

1. if ($cfg[link_sor]==1) { if (link_zwrotny($item[link_zwrotny])==1) $sortuj = "w.link_zwrotny desc, ";}

Czyli to brzmi tak: Jeżeli funkja włączona to, jeżeli link zwrotny jest aktywny to sortuj według kolumny "link_zwrotny" a następnie wg. "data" i "pr", a jeżeli oba nie są spełnione to sortuj wg. daty i pr malejąco. Efekt powinien być taki że ustawia wyżej grupę wpisów z "l_z" a poniżej grupę wpisów bez "l_z" i sortuje te grupy według dat.

Tak przynajmniej mi się wydaje ze powinno wyglądać.
Jednak nie działa to jak bym chciał. Efekt jest taki że sortuje tylko po dacie.

Poniższy warunek jest napewno dobrze napisany
  1. if (link_zwrotny($item[link_zwrotny])==1)

ponieważ bazuje na nim inny kod który działa bez problemów.

Nie wiem czy myle kolejność sortowania czy popełniam jakiś inny błąd.
Naprowadzcie mnie proszę bo dostaje już wariacji.

Jeżeli ktoś chciałby wiedzieć jak chciałbym aby wpisy były sortowane to daje wyjaśniam ze u góry katalogu i podkatalogu mają być wpisy z linkiem zwrotnym, poniżej tej grupy pozostałe wpisy. Poza tym obie grupy musza być sortowane według dat dodania do katalogu.

Link z całym plikiem podkategorii

Proszę o wspomożenie w tym małym acz denerwującym problemie.