Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Znikające sesje...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kosma
Zrobiłem sobie prosty panel logowania na stronę w którym to login i hasło porównywane są z zapisanymi w bazie i jeśli tak to tworzona jest sesja "ok" która później wykorzystywana jest do sprawdzania czy użytkownik jest zalogowany. Pomocniczo w sesji zapisuje się też login użytkownika. I zdaje się wszystko działa prawidłowo ale...postanowiłem wstawić na stronę czat (PHP Free Chat) i tu zaczyna się mój problem. Otóż gdy zalogowany użytkownik przejdzie na stronę chat.php to jakoś w tajemniczy sposób ta sesja z logowania niknie. Brak jest więc informacji czy użytkownik zalogowany i jaki jego login.
Po przejściu na kolejne strony sesja z logowania wraca i wszystko jest ok.
Co może powodować "zanik" tej mojej sesji z logowania?
nospor
a dajesz session_start() w tym chacie?
kosma
Nospor trafiłeś w dziesiątkę guitar.gif
Wyniknął jednak inny problem z którym borykałem się wcześniej i w skrócie wygląda to tak:
- session_start() mam w nagłówku strony jednak gdy owy nagłówek umieściłem na stronie z czatem to czat nie działa, tj wyświetla sie ciągle okno ładowania i aby działał przeniosłem includowanie mego nagłówka po parametry czatu...czat działał - sesja nikła.
Teraz gdy wstawię session_start() na początek czat przestał działać wyświetlając komunikat ładowania.
I nadal nie wiem jak to ugryźć mad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.