Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Apache 2.2.13 zamykany przez system...
Forum PHP.pl > Forum > PHP
luk5e
Witam!

Mam zainstalowane następujące komponenty:
* apache_2.2.13-win32-x86-no_ssl
* mysql-5.1.37-win32
* php-5.2.10-Win32

Podczas jakiejkolwiek próby połączenia się z poziomu php z mysqlem( np. poprzez PhpMyAdmina po wpisaniu w okno logowania Nazwe Uzytkownika i Hasło wyrzuca komunikat Apache HTTP Server - zatrzymano działanie i zamknięto " , proces
Apache'a wykonuje nieprawidłową operację i zostaje zamknięty przez system.
System to Vista Home Premium x32 .

Po kilku godzinach szukania znalazłem pewne rozwiązanie należy zmienic parametr w fukncji mysql_close na taki :

1. $link = mysql_connect(____);
  2. mysql_close($link);

i tutaj moje zapytanie . W jakim pliku mam to zmienic... gdzie zapsiane są funkcje?

Z góry bardzo dziękuje .

Pozdrawiam,
Łukasz
Retio
To Ci nic nie da, najlepiej zainstaluj sobie jakiegoś WAMPa np. xampp.
erix
Cytat
Po kilku godzinach szukania znalazłem pewne rozwiązanie należy zmienic parametr w fukncji mysql_close na taki :

Pokaż, jak dołączasz PHP do Apache.
luk5e
Dokładnie tak jak jest opisane tutaj:
  1. http://je.pl/hp86

Ps. Polubiłem to forum smile.gif Nie spodziewałem się tak szybkiej odpowiedzi ... Dzięki chłopaki smile.gif
erix
O, nawet mój tekst. biggrin.gif

Ale nie podałeś, czy CGI, czy SAPI. Jeśli SAPI, zmień php5apache2_2.dll na php5apache2_2_filter.dll; często pomaga (przestało się sypać u mnie w paru przypadkach).
luk5e
Hehe ale zbieg okoliczności tongue.gif Zrobiłem jak napisałeś i dalej to samo ...

A gdzie można zmienic to o czym pisałem w pierwszym poscie?

Podaje link do pliku video aby zobaczyc jak to wyglada na żywo:

1. http://cid-f71fc4eb5c361eca.skydrive.live.com/self.aspx/.Public/2009-09-04%2000-06-56.avi

Sprawdziłem na XP i wszystko działa dobrze . W takim razie wygląda ze Vista wysypuje apache albo potrzebna jest inna "intrukcja" do instalacji apache na Viscie ...

Instalował ktoś apache na Viscie ?

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.