Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zdjęcia z opisem produktów
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych
devilangel
Interesuje mnie stworzenie na bazie mysql galeri produktów z opisem i zdjęciem. Przy czym po kliknięciu zdjęcia będzie możliwość powiększenia. Chciałbym aby ktoś mnie nakierował jak to stworzyć bo książek i kursów jest mnóstwo a mi trochę zależy na czasie a wiem, że szybko się tego nie nauczę . Polegało by to na tym, że w osobnym panelu mogę się zalogować wybrać kategorię do której chcę dodać wpis, wczytać miniaturkę, duże zdjęcie, dodatkowo daję jakiś opis. Oczywiście z możliwością usunięcia tego wpisu. Po jego dodaniu pojawia się ono na stronie. Przykład PPHU OCEAN Dzięki za pomoc i nakierowanie.
thek
To zwykły panel administracyjny od strony admina. Formularz z kilkoma polami do zapisu i jakimś file do pobrania zdjęcia. Miniaturę stworzyć możesz automatycznie używając bibliotek graficznych php, choćby GD - jak to zrobić jest masa informacji w necie. Jeśli chodzi o kategorie to w zalezności od tego czy zdjęcie i produkt należą do jednej czy wielu kategorii zrobisz albo zwykły select albo multiple select (lub checkboxy). Nic więcej nie trzeba. Tak naprawdę tylko od tego co ma być widoczne dla usera i jak zależeć będzie ilość i typ elementów formularza w panelu admina.
Samo wyświetlanie zdjęcia możesz zrealizować jakimś skryptem, typu lightboxowego choćby. Jedynie właśnie interfejs graficzny użytkownika może sprawić trudność. Musisz "widzieć w głowie" bowiem jak to ma wyglądać od strony wizytujących stronę.
Strona administracyjna to jeden zwykły formularz i ewentualnie strona z wszystkimi produktami by móc takie operacje wykonać jak dodanie nowego, usunięcie czy edycja. Całość jedynie bym w wyszukiwarkę wyposażył by przyspieszyć wyszukiwanie produktów do edycji.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.