Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]cURL i odpowiedź
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Largo
Witam,

DotPay wysyła mi dane w postaci $_POST, a ja na końcu sprawdzeniu i dodaniu mam dać odpowiedź "OK". Takie coś zrobiłem w cURL, ale nie jestem pewny opcji z POST.

1. $url = 'https://ssl.dotpay.pl';
  2.  
  3. if ( $sock = curl_init() )
  4. {
  5. curl_setopt( $sock, CURLOPT_URL, $url );
  6. curl_setopt( $sock, CURLOPT_POST, 1 );
  7. curl_setopt( $sock, CURLOPT_POSTFIELDS, 'OK' );
  8. curl_exec( $sock );
  9. curl_close( $sock );
  10. }

Czy poprawnie napisałem tą funkcję? Ona ma po prostu wysłać OK, ale w CURLOPT_POSTFIELDS, powinna być tablica w postaci $_POST, czyli: param1=val1&param2=val2.

Pozdrawiam,
Largo
pyro
  1. $cosk

1. $sock

jest mała różnica między tymi zmiennymi smile.gif
Largo
Cytat(pyro @ 12.09.2009, 15:03:23 ) *
  1. $cosk

1. $sock

jest mała różnica między tymi zmiennymi smile.gif

Witaj,

Pisane z palca na forum :-) Na skrypcie nie daję, bo to obsługuje płatności. Chodzi mi o to, czy metoda jest prawidłowa.

Pozdrawiam,
Largo
Pawel_W
  1. curl_setopt( $sock, CURLOPT_POSTFIELDS, 'OK' );

fail

jak chce przesłać dane postem to robisz to wg schematu:
  1. curl_setopt( $sock, CURLOPT_POSTFIELDS, 'pole1=wartosc1&pole2=wartosc2 itd...' );
laohost
Cytat
DotPay wysyła mi dane w postaci $_POST, a ja na końcu sprawdzeniu i dodaniu mam dać odpowiedź "OK"

To w końcu DotPay Tobie wysyła dane w postaci $_POST, czy Ty masz jemu wysłać? Bo jeżeli on Tobie wysyła dane w $_POST, to cURL w ogóle nie jest potrzebny a kod będzie wyglądał po prostu tak:

1. if ($_POST['status'] == 99)
  2. {
  3. echo 'OK';
  4. }

winksmiley.jpg
Largo
Witam,

Mój skrypt na wysłanie danych ma odpowiedzieć 'OK'. Teoretycznie echo działa, ale to jest chyba sposób niezbyt elegancki? Wygląda to tak:

• DotPay wysyła dane cURL
  • Ja je odbieram i sprawdzam
  • Jeżeli dodanie do bazy się powiodło to mam odpowiedzieć OK, inaczej nic.

Rozwiązanie echo mi się niezbyt podoba, niezbyt elegancki sposób, ale mogę się mylić?
Pozdrawiam,
Largo
zegarek84
gdy wysyłają do Ciebie dane curl'em to odrazu pobierają zawartość strony - skoro wystarczy odpowiednia zawartość strony to po co przekombinowywać??

a jak nie chcesz echo to może użyj print?? ^^ tongue.gif ]:->
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.