marecki33
1.10.2009, 16:57:43
Nie idzie mi super z PHP, ale jestem na ukonczeniu mojego translatora jezykowego.<br>Potrzebuje dodać jedną rzecz, i tu Was proszę o choć unaocznienie problemu.
Trochę go uproszcze.Więc tak. ktoś (na mojej stronie) wpisuje zdanie do translacji. Chcę aby każdy wyraz tego zdania, wyświetlony został w osobnej komórce (kolumnie) - choć to już mam.
Główny problem to jak zrobić aby po kliknięciu w daną kolumnę ( lub np. jakiś przycisk w niej), kolumna ta kasowała się (czyli kasował się jakiś wyraz tego zdania), i wpisane przez użytkownika zdanie, pomniejszało się o ten wyraz.
Myślę że mnie zrozumieliście
MateuszS
1.10.2009, 17:05:54
<td onClick="this.style.display='none'">AAA
</td> <td onClick="this.style.display='none'">bbb
</td> <td onClick="this.style.display='none'">ccc
</td>
Funkcje onClick wstawiasz do wszystkich komorek tak jak w przykladzie
marecki33
1.10.2009, 17:45:03
Noooo!!! chyba coś z tego będzie..
A jeszcze jedno. Dobre dla mnie by było aby tekst kasowanej komórki pojawiał się na dole.
Ta prosta sprawa potrzebna mi jest do dużo większego problemu.
Mimo wszystko super dzięki.
MateuszS
1.10.2009, 17:59:14
<td onClick="this.style.display='none'; var zaw = this.innerHTML; document.getElementById(1).innerHTML=zaw;">AAA
</td>
<td onClick="this.style.display='none'; var zaw = this.innerHTML; document.getElementById(1).innerHTML=zaw;">bbb
</td>
<td onClick="this.style.display='none'; var zaw = this.innerHTML; document.getElementById(1).innerHTML=zaw;">ccc
</td>
marecki33
4.10.2009, 15:18:11
A teraz, dlaczego w poniższej wersji to nie działa?
Kod
MateuszScirka wrzuciłem do pętli PHP i nic....
Kod
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
<title>Dokument bez nazwy</title>
</head>
<body>
<table border="1">
<tr>
<?php
for ($x=1;$x<15;$x++)
{
echo("<td onClick='this.style.display='none'; var zaw = this.innerHTML; document.getElementById(1).innerHTML=zaw;'>$x</td>");
}
?>
</tr>
</table>
<span id="1"></span>
<span>
</body>
</html>
<?
/
kamilosxd678
4.10.2009, 19:11:40