Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP]formularz i kliknięcie w opcje listy rozwijanej jak wysłać?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jolam
chciałabym aby po wybraniu opcji z listy rozwijanej w formularzyku nie trzeba było wysyłać go klikając w inny przycisk. Czyli wybieam opcje i od razu formularzyk jest wysyłany. Jak to zrobić w HTML i PHP?

pozdrawiam Jola
jolam
Ślicznie ci dziękuję za odpowiedź. A czy pomógłbyś mi z innym moim zmartwieniem?

Co zrobić, żeby podczas pracy z kilku stroniczkowym formularzem można było cofać w przeglądarce. Teraz to mi przeglądarka wyświetla, że musi jeszcze raz wysłać dane i potem jak cofnę to już nie ma wypełnionych pól, mimo, że ja je wcześniej wypełniłam. No i muszę jeszcze raz wypełniać od początku. Wyjątkiem jest OPERA w niej wszystko jest dobrze.

pozdrawiam Jola
PawelC
Użyj do tego sesji smile.gif
Zapisz dane wpisane w formularzu do sesji, a później jak sobie cofniesz, to wczytaj dane z sesji do formularza.smile.gif

Np dla pola tekstowego, z parametrem name="test", zrób $_SESSION['test']; itd
jolam
Rozumie, ale czasami ktoś może tak z przyzwyczajenia cofnąć w przeglądarce. Co wtedy?
Na pewno da się coś z tym zrobić, tylko ja nie znalazłam sposobu.

pozdrawiam Jola
jmail
przecież exploit podał Ci rozwiązanie? Czego jeszcze chcesz? gotowego kodu?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.