Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: skąd można brac zlecania na stronki?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
kubek15
Witam.
Jestem studentem i chciałbym sobie zarobić na studia itp. Najlepiej mogłbym zacząć sie tworzeniem stronek www oraz pisaniem skryptów głównie php i js. I skąd moge brac jakies zlecenia? Bo tutaj na forum to raczej za dużo ich niema. Skąd wy je bierzecei sa jakies strony ze zleceniami czy co?

będę wdzięczny za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam.
jareeny
www.zlecenia.przez.net
kubek15
a cos więcej znacie?
patryczakowy
Każdy sobie rzepkę skrobie
zwierzołak
jest jeszcze http://www.freelancer.pl/ ale widzę że jest tam 15 zleceń (na strony www 5) także serwis wygląda na wymarły

na początku musisz szukać chyba w takich miejscach, a jak będziesz robił dobrą robotę to na pewno z niektórymi klientami możesz liczyć na dalszą współpracę i na to, że polecą Cię znajomym i w zleceniach będziesz mógł przebierać
Speedy
Też jestem studentem i mam skromne doświadczenie w szukaniu podobnego typu zleceń (większego i mniejszego kalibru). Napiszę tak: te wszystkie zlecenia.przez.net i inne serwisy freelancerskie są do bani. Szkoda zawracać sobie nimi głowę, ponieważ większość zleceniodawców jest niepoważna i mają opory przed tym, żeby zlecić wykonanie projektu nawet za psie pieniądze. Ponadto, pełno tam kombinatorów i osób, które są skłonne Cię oszukać. W dodatku, spora część zleceniodawców sama nie wie, czego chce i nawet nie jest w stanie solidnie sprecyzować swoich wymagań. Krótko mówiąc: trzymam się od takich serwisów z daleka. Niemniej jednak, jest kilka witryn, na których można znaleźć dobre zlecenia. Jedyna sensowna, jaka mi się teraz nasuwa to http://goldenline.pl . Poza tym, warto poszukać jakichś zleceń po znajomości. Jeżeli Twoi znajomi będą wiedzieć, że zajmujesz się tego typu rzeczami, będą mogli Cię komuś polecić lub sami coś zaproponować. Jeżeli coś wykonasz dobrze, to kolejne osoby będą Ciebie rekomendować. Możesz też spróbować nawiązać współpracę z jakąś małą firmą na zasadzie umów o dzieło lub zatrudnienia na pół etatu. Grunt, to dobre rozeznanie terenu, dobra reklama własnej osoby i pewność siebie. Walcz, kombinuj. Powodzenia winksmiley.jpg.
bim2
Czasami wystarczy że zrobisz stronkę dla jednego gościa, a on cię poleci innemu. Sam tak się załapałem. Ważne żeby klient był ucieszony z strony, wtedy na pewno będzie Cię polecał jak ktoś spyta kto i za ile mu zrobił. smile.gif
Spawnm
Speedy -> na goldenline zlecenia ? Pracę tak. Ale zlecenia... gdzie?
Speedy
Są tam grupy o nazwach: freelancer, freelance, programiści www, php, webdesign i kilka innych. W tych właśnie grupach czasem pojawiają się oferty, w których zleceniodawcy szukają wykonawców do swoich projektów. Nie zawsze uda się coś złapać, ponieważ zazwyczaj sporo ludzi wysyła swoje propozycje, ale czasem można podłapać tam jakieś zlecenie. Mnie się udało, więc nie są to historie wyssane z palca winksmiley.jpg.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.