Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][CSS][HTML] Pelnoekranowy div
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kkuubbaa88
witam

w jaki sposob mozna zrobic za pomoca html,css,javy pelnoekranowego diva ? na caly wyswietlany obraz przez przegladarke mozna, ale czy da sie przeciagnac od rogu do rogu ekranu diva ? albo cos w tym guscie ?
230005
Elementy blokowe, czyli divy też, mają to do siebie, że rozciągają się na całą dostępną szerokość. To masz więc z głowy. Co do wysokości, to spróbuj czegoś takiego:

1.  
  2. body, html {
  3. height: 100%;
  4. }
  5.  
  6. #div {
  7. height: 100%;
  8. }
  9.  

I jak widać żaden js potrzebny nie był smile.gif. Nie wiem tylko jak będzie pod przeglądarkami innymi niż FX, bo nie chce mi się sprawdzać.
Skie
Nie wiem, dlaczego, ale wątpie w podany wyżej sposób by działa uniwersalnie. Kiedyś miałem z takim ustawieniem właśnie problemy. Spróbuj może tak jak proponował kolega wyżej height: 100% oraz position: fixed; :-)
230005
Że mi kolega powyżej wjechał na ambicję, to sprawdziłem - działa pod Fx, Operą, Safari, Chrome, Ie 8 7 i 6 - czyli wszędzie smile.gif. I jeszcze przyszło mi do głowy, że powinieneś wyzerować marginesy, czyli w body, html dajesz jeszcze margin 0.
kkuubbaa88
jak wyswietlic na calosci przegladarki to ja wiem smile.gif pytanie dotyczy tego w jaki sposob mozna wyswietlic diva czy cos innego na calosci monitora, tzw tryb pelnoekranowy.
230005
Przecież jak ktoś sobie kliknie tryb pełnoekranowy, to div się automatycznie dostosuje, bo będzie chciał zająć te 100%. Nie bardzo rozumiem w czym problem.
wookieb
Cytat(kkuubbaa88 @ 6.10.2009, 00:27:56 ) *
jak wyswietlic na calosci przegladarki to ja wiem smile.gif pytanie dotyczy tego w jaki sposob mozna wyswietlic diva czy cos innego na calosci monitora, tzw tryb pelnoekranowy.