Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wybór Głównego php
Forum PHP.pl > Forum > PHP
jajcorz
Witam wszystkich mam taki mały problem otóż chcę zrobić że podczas logowania prócz odczytu zgodności nicku i hasła sprawdzać będzie także wartość wpisana w bazie tabeli lang jaka była podana w rejestracji np. polski ma wartość 1 niemiecki posiada 2 i gdy osoba wprowadziła dane username i password to po wciśnięciu login będzie sprawdzana wartość lang i zostanie osoba przekierowana do odpowiedniego pliku php. Wydaje mi się ze trzeba użyć instrukcji if i header.Prosiłbym tylko o ogólny przykład jak by to wyglądało takie małe nakierowanie ponieważ wychodzę z założenia ze jak sam czegoś nie zrobię to się nie nauczę biggrin.gif z góry BIG THX guitar.gif
krowal
  1. <?php
  2. if ($_POST['language'] == 'de'){
  3. header('Location: www.adres.pl/de.php')
  4. }else{
  5. header('Location: www.adres.pl/pl.php')
  6. }
  7. ?>

Mniej więcej smile.gif
ps. przed funkcją header nie może być żadnego echo ani nic innego co się wyświetla w przeglądarce. Poza tym nazwa tematu jest tak nietrafiona że już bardziej nie trafić się nie dało smile.gif
jmail
  1.  
  2. switch($lang){
  3. case 1:
  4. header('Location: jakis.php');
  5. break;
  6. case 2:
  7. header('Location: jakisInny.php');
  8. break;
  9. }
  10.  
Gryf
a nie prościej zamiast n identycznych plików zamiast tekstów podawać odwołanie do tablicy np.
$lang['witaj'];
i teraz w zależności od tego jaki jest ten id to ładować odpowiedni plik ze językiem?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.