Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ile za stronę
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
vi-valdi
na ile można wycenić taką stronę:

- 6 stron
- 15 zdjęć (dostarczonych w formie elektronicznej)
- najprostrze elementy java script
- prosty, skromny lay bez fajerwerków z odrobiną flsha
- prosty skrypt php do obsługi promocji oparty na plikach
Yacho
imho zalezy od flasha i stopnia zlozonosci skryptu php ale firma wzielaby jakies 600-800 zl
Musisz ocenic zasobnoc portfela klienta smile.gif
[Regis]
800 zl ? Bez przewsady... Gora 200-300 zl, a i tak nie jestem przekonany do takiej sumy...
Dawid Pytel
Znowu rozpęta się wojna. Mam nadzieję, że moderatorzy szybko zamkną temat.

@Regis: Psujesz rynek !
Paul
im wiecej tym lepiej winksmiley.jpg aaevil.gif
SonGoace
weź po 3000 zł za kazde zdjęcie 7000 za kazdy skrypt java 10000 za skrypt php a jak powiedzą ze drogo to powiedz ze laya dostaną gratis !
Chinczyk
200 zł, i jeszcze w tej cenie ma ładnie wyglądać... biggrin.gif
Seth
Temat byl juz wielokrotnie poruszany.

Nie ma jednej stawki za zrobienie stron. Wszystko zalezy od tego ile potrzeba bylo wlozyc w nia pracy.
Nigdzie nie znajdziesz cennika w stylu 3 strony - 100zl, 5 stron + 3 zdjecie - 200zl.
Musisz sam sie zastanowic ile klient moze wydac pieniedzy i za ile Ty jestes wstanie sprzedac projekt.
Yacho
Cytat
"]800 zl ? Bez przewsady... Gora 200-300 zl, a i tak nie jestem przekonany do takiej sumy...

Weic dlatego mowie ze tyle wzielaby firma - ile wzialbym ja to inna sprawa smile.gif

natomiast generalnie ceny w roznego typu webdizajnerskich firmach oscyluja wookl 100 za strone +bonusy typu flash oplacane sa dodatkowo

Ale jak powiedzial seth - trzeba sobie z reka na sercu zadac pytanie ile twoja praca jest warta - ja osobiscie dodalbym do tej sumy jeszcze 10% i taka powinna byc imho cena koncowa choc ile ludu tyle opini smile.gif
Dawid Pytel
Cytat
natomiast generalnie ceny w roznego typu webdizajnerskich firmach oscyluja wookl 100 za strone +bonusy typu flash oplacane sa dodatkowo

Żadna szanująca się firma webdesinerska nie będzie stosowała takiego cennika. Jestem o tym przekonany.
Jednak jak dla mnie EOT.
spenalzo
Wszystko zależy kto robi i dla kogo...
Jeżeli duża firma robi strone dla dużej firmy to bedą to naprawde duże pieniądze.. Natomiast jeżeli robi to domorosły webamator to zrobi to za 50 zł, i wszyscy bedą zadowoleni.

Poza tym każda strona jest inna, nie da sie tak powiedzieć, że to co tu napisałeś to jest 500 zł i ani grosza mniej.

Proponuje zamykać takie tematy, bo dyskusja w nich jest bezcelowa - każdy sam sie musi nauczyć wycenia swoje projekty...
talee
stanowczo zamknąć smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.