Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]history.back() kasuje zawartość
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gsmphone
Witam,

Mam formularz w pliku: form.php który po wypełnieniu przechodzi do pliku sprawdz.php. Użytkownik w pliku sprawdz.php ma do wyboru buttona Rejestruj al bo Popraw. Jak wybierze Rejestruj to jest dodawany do bazy. Jak wybierze Popraw to powraca do formularza w form.php. Problem w tym że ten formularz jest pusty bez wartości które wcześniej wpisał. Jak zrobić żeby ten formularz się na kasował?

Z góry dziękuje za pomoc.
marcio
Przesylac dane za pomoca sesji albo pol hidden?
gsmphone
no właśnie myślałem nad przesyłaniem przed HIDDEN ale nie wiem jak to zrobić bo przecież history.back() tego nie obsługuję
marcio
Cytat(gsmphone @ 21.10.2009, 15:37:36 ) *
no właśnie myślałem nad przesyłaniem przed HIDDEN ale nie wiem jak to zrobić bo przecież history.back() tego nie obsługuję

Treaz nie pamietam czy obsluguje lub nie ale jak zrobisz na sesjach napewno zadziala po poprawnej rejetracji czyscisz sesje i tyle.

Nie ma bata zeby nie zadzialalo

gsmphone
A mógłby mi ktoś pomóc to zrobić na sesjach bo za bardzo nie wiem jak sadsmiley02.gif
thek
Weź zainicjuj sesję i do utworzonej zmiennej sesyjnej przypisz sobie zawartość całego $_POST. Tak będzie najszybciej. Potem przy cofnięciu inicjuj zmienne formularza zmienną sesyjną, a jeśli nie istnieje ona to dawaj wartości domyślne.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.