Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]System wyswietlania zalogowanych uzytkownikow.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Arsanael
Witam, ostatnio myslalem jak by tu zrobic wyswietlanie aktywnych userow. Tyle ze nic nie moge wykombinowac. Moim jedymym pomyslem bylo pole zalogowany w bazie i dawania mu wartosci jesli user jest online ale nie wiedzialem jak Potem mam zpowrotem ja zmieniac jesli user opusci strone. Prosze o pomoc i rady.
Spawnm
było na forum 100razy ...np. zapisujesz id sesji usera i ostatnie kliknięcie/wizytę
potem wyświetlasz osoby z ostatnich 3-5 min a reszte wywalasz bo offline
thek
Tablica sprawdzająca kiedy dany user wykonał jakąś akcję (przejście na inną stronę, dodanie posta, artykułu itp.). Zapiszesz czas tej akcji i jeśli różnica jest większa niż określony przedział czasowy lub akcją tą był logout to user jest offline winksmiley.jpg Czas 20-30 minut jest moim zdaniem sensowny jako granica aktywności. To tylko jeden z przykładów... Możliwości jest wiele, co udowadnia przykład kolegi z postem wyżej...

@down: Miałem otwarte kilka zakładek (w tym tę) i jeszcze rozmawiałem z szefem. Trochę zeszło zanim dałem Submit smile.gif
Spawnm
thek -> przecież o tym napisałem post wyżej :/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.