Rozbiłem to na dwie funkcje i nic, mimo że dane wyświetlają się poprawne ->
http://www.ekasa.hekko.pl/mailing/myown.phpTo funkcja fwrite nadpisuje wartość zmiennych z pierwszego pliku

W manualu jest wyjaśnione, że fwrite dopisuje dane na końcu a nie nadpisuje więc o co kaman

?
/************************************funkcja wydobywajaca emaile z plikow***************************************************/
function wydobadz() {
$plik1 = 'adresy.txt'; //plik tekstowy do zapisywania wydobytych adresów email
$wzor = "/([0-9a-zA-Z]+[-._+&])*[0-9a-zA-Z]+@([-0-9a-zA-Z]+[.])+[a-zA-Z]{2,6}/"; //wzor maila jako wyrazenie regularne
$handle = scandir('katalog');
for ($g=2; $g<count($handle); $g++) { //obieg petli rowny ilosci plikow w katalogu
$plik = file_get_contents('katalog/'. $handle[$g]); //kazdy plik w katalogu wczytywany jako ciag znakow string $szukaj = preg_match_all($wzor, $plik, $matches, PREG_PATTERN_ORDER
); //nastepnie szukamy wyrazen pasujacych do wzoru czyli adresow email $ile_maili = count($matches[1
]); //zliczamy ilosc wydobytych emaili echo '<br><br> Matches 1 wynosi '. count($matches[1]) . '<br><br>'; echo '<br><br> Plik to '. $handle[$g] . '<br><br>';
plik($plik1, $ile_maili, $matches);
//for ($i=0, $j=0; $i<$ile_maili; $i++, $j++) { //zapisujemy wydobyte emaile do bazy lub do pliku txt domyslnie ustawione do pliku
//if ($matches[0][$i] != '') {
//$sql4 = "INSERT INTO tabelka (id, emaile) VALUES (NULL, '$matches[$i]')";
//mysql_query($sql, $conn) or die('Nie mam dostępu do bazy'. mysql_error());
//fclose($otworz1);
//}
//else {}
//}
}
}
//echo '<br><br>Tablica ma <strong> ' . $j . ' </strong>adresów email<br><br><br>';
/************************************funkcja wydobywajaca emaile z plikow***************************************************/
function plik($plik1, $ile_maili, $matches) {
$otworz1 = fopen($plik1, 'w+'); if (!$otworz1) {
echo 'Nie mogę otworzyć pliku' . $plik1; }
else {
for ($z=0; $z<$ile_maili; $z++) {
echo 'Rozmiar ' . $rozmiar . '<br>'; $zapisuje = fwrite($otworz1, $matches[0
][$z]."\r\n"); echo '0 i $z wynosi ' . $matches[0
][$z] . '<br>';
}
echo 'Zapisałem ' . $ile_maili . ' mail do pliku ' . $plik1 . ' status: OK'; }
}