Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Curl - Problem
Forum PHP.pl > Forum > PHP
0g0r
W związku, że to mój pierwszy post (szczerze mnie to dziwi, że wcześniej nie miałem), chciałem się przywitać jak to wypada winksmiley.jpg.
Sytuacja wygląda następująco:
Z curl'em spotkałem się dzisiaj po raz pierwszy. Chciałem się trochę z nim zapoznać itp. Jak widać po godzince troszkę mi zeszło winksmiley.jpg. Ale do rzeczy - Mam napisany skrypt wysyłania maili pośrednio, czyli do mni, a następnie ja muszę, logując dodać każdy z nich. Chodzi o portal Lockerz.com. Stwierdziłbym, że to pewnie jakiś haczyk, gdyby nie to, że znajomy zdobył pendriv'a 2gb smile.gif. A więc... Chce teraz zrobić coś takiego, jak jest w niektórych miejscach w sieci, że wystarczy podać mail i za pomocą Curl'a wszystko powinno się dodać do serwisu, a także powinien zostać wysłany mail z linkiem. Jednak z tego co udało mi się wypocić wychodzi jedynie białe tło...

1. <?php
  2. $curl = curl_init();
  3. $ch = curl_init('http://lockerz.com');
  4. curl_setopt($curl, CURLOPT_POSTFIELDS, 'name=****&pss=****);
  5. curl_setopt($curl, CURLOPT_POST, 1);
  6. curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
  7. curl_exec($curl);
  8. curl_close($curl);
  9. ?>

Tak więc czekam na pomoc smile.gif
marcio
A cookie,referer i kilka innych to juz nie laska?
0g0r
teraz mój kod wygląda tak. Mimo to wciąż biała strona...

1. $curl = curl_init();
  2. $cookie = "cookies.txt";
  3. $curl = curl_init('http://lockerz.com');
  4. curl_setopt($curl, CURLOPT_POST, 1);
  5. curl_setopt($curl, CURLOPT_HEADER, 1);
  6. curl_setopt($curl, CURLOPT_COOKIE, $cookie);
  7. curl_setopt($curl, CURLOPT_HEADER, 1);
  8. curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
  9. curl_setopt($curl, CURLOPT_REFERER, "http://lockerz.com");
  10. curl_setopt($curl, CURLOPT_POSTFIELDS, 'name=***&pass=***');
  11. curl_exec($curl);
  12. curl_close($curl);
netmare

CURLOPT_RETURNTRANSFER
- TRUE to return the transfer as a string of the return value of curl_exec() instead of outputting it out directly.

wiec jak nie chcesz oglądać białej strony to np. echo(curl_exec($curl)); poza tym pierwsza linijka zbędna i raczej CURLOPT_COOKIEJAR niż CURLOPT_COOKIE
erix
Cytat
PROHIBITED ACTIVITIES

You may not create fake or temporary emails for any purpose in conjunction with sending invites or earning PTZ on Lockerz. You may not use any device, software or routine intended to damage or interfere with the proper working of the Website or to surreptitiously intercept or expropriate any system, data, images or other multimedia elements or personal information from the Website. You may not take any action which imposes an unreasonable or disproportionately large load on our infrastructure, including but not limited to denial of service attacks, auto-generation techniques, "spam" or any other such unsolicited overload technique.

Na przyszłość radzę czytać regulaminy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.