Witam, czy można w jakiś sposób sprawdzić czego wymaga gotowy serwis www do tego by dobrze działał. Mam pełen kod takiej aplikacji niestety na serwerze lokalnym nie mogę jej odpalić bo ciągle wywala jakieś błędy (głownie to odnośnie braku zmiennych) - na serwerze firmowym aplikacja działa poprawnie.
Analizowanie każdego błędu z osobna zajmie mi wieki, bo na serwerze lokalny wskazuje np brak zmiennej że wskazaniem na linie, kiedy odpalam ten plik i patrze na tą linię to widzę użycie funkcji, potem przeszukiwanie plików gdzie ta funkcja jest deklarowana, w końcu jak ją znalazłem okazało się że zmienne w niej użyte pochodzą z kolei z innych funkcja a w tamtych z kolejnych w ten sposób to zanim poprawie tą aplikacje to będę siedział miesiącami analizując wszystkie pliki. Ze złożoności kodu i hierarchii katalogów wnioskuje że został użyty do jej stworzenia jakiś framework.
Czy można jakoś sprawdzi w jakim frameworku została zrobiona? Z tego co widzę po samej aplikacji to jest używany smarty ale w każdym chyba frameworku można go używać. I do tego jest wykorzystywany pear ale z tego co widzę to tylko do modułu mapki. Aplikacja jest w pełni wykonana w php5 a została założona ponad półtora roku temu. Na pewno nie jest to symfony(choć mogę się mylić).
Już poprawiałem odwołania do bazy danych na serwerze lokalnym i wywoływane jest poprawnie połączenie z bazą. Też znalazłem pliki w których poprawiłem ścieżki. Ale widzę że to nie wystarcza.
Może znacie jakieś sposoby co z tym zrobić? Najlepiej to zapewne by było zbudować pewnie ten serwis od nowa (mniej czasu by zajęło).