mam taki układ strony (skrocona wersja dla przejrzystosci):
Skrypt pokazujący/chowający mam taki :
window.onload = Laduj; function Pokaz() { var div = document.getElementById('wiecej'); var odnosnik = document.getElementById('link_wiecej'); var view = div.style.display; if (view == "block") { odnosnik.innerHTML = "Więcej..."; div.style.display = "none"; } if (view == "none") { odnosnik.innerHTML = "Schowaj"; div.style.display = "block"; } } function Laduj() { var odnosnik = document.getElementById('link_wiecej'); odnosnik.onclick = Pokaz; }
I nawet to działa ale tylko z pierwszą kolumną (<div class="column">) a takich kolumn mam okolo 15, nie wiem jak to zmodyfikowac zeby dzialalo dla kazdej kolumny to, domyslam sie ze trzeba div id=wiecej zmienic w kazdej kolumnie na id=wiecej1 id = wiecej2 itp i dla kazdego dodawac oddzielnie skrypt ? czy jest jakis lepszy pomysl ?
Dobra, za wczesnie zaczelem panikowac : D
jakby kogos to interesowalo :
dalem do kazdego linka <a id="link_wiecej<?=$this->column_id?>" class="wiecej" href="#" onclick="Pokaz(<?=$this->column_id?>)"><b>Więcej...</b></a>
oraz do kazdego ukrytego diva dodalem numerek <div id="wiecej'.$this->column_id.'" style="display:none">
i wtedy zmodyfikowalem początek skryptu i ogarneła mnie euforia :
function Pokaz(id) { var div_id = 'wiecej'+id; var odnosnik_id = 'link_wiecej'+id; var div = document.getElementById(div_id); var odnosnik = document.getElementById(odnosnik_id);